Teľacie mäso

Teľacia sviečkovica v korení s rizotom so sušenými paradajkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava

Postup

  1. Na troche oleja opečieme nakrájanú cibuľu, pridáme ryžu, víno a toľko vývaru, aby bola ryža zakrytá asi 1 cm nad ňou. Varíme na miernom ohni a miešame, kým všetky tekutiny nevsiaknu, odložíme bokom.
  2. Na oleji opečieme sušené paradajky a nakrájanú jarnú cibuľku a na to dáme pripravené rizoto. Zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a počas stáleho miešania varíme, kým nie je ryža polomäkká. Potom odložíme z ohňa.
  3. Sviečkovicu rozdelíme na 4 kusy a pripravíme sous-vide (ak máme tú možnosť) alebo ju pripravíme v rúre v prikrytej nádobe. Potom každý kus prudko opekáme na oleji, 3 minúty z každej strany, aj boky, osolíme, okoreníme.
  4. Rizoto dáme znova na sporák, prilejeme doň trochu vývaru a vmiešame maslo a parmezán. Na tanier nasypeme zmes drveného farebného korenia, soli, nasekanej pažítky a opečenú sviečkovicu v tejto zmesi vyváľame tak, aby sa mäso rovnomerne obalilo. Nakrájame ho na plátky.
  5. Na taniere servírujeme rizoto, naň dáme plátky mäsa, posypeme pažítkou a pokvapkáme olivovým olejom.