Teľacie medailóniky na jahodovej omáčke s dvojfarebnou štrúdľou fotorecept
Foto: sniperpes
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
800 g falošná |
|
|
|
|
|
|
|
Štrúdľa: | |
1 bal. (rolované) |
|
1 kg |
|
1/2 ks |
|
120 g |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
Omáčka: | |
150 g |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
250 ml |
|
30 g |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Na začiatok si dáme variť ošúpané nakrájané fialove zemiaky v osolenej vode. Potom z uvarených zemiakov spravíme kašu, dochutíme soľou a korením a maslom necháme vychladnuť.
-
2
Ošúpeme si tekvicu, nastrúhame najemno a na masle ju restujeme, osolíme a okoreníme.
-
3
Necháme vychladnúť a nanesieme ju na plát lístkového cesta asi do 1/3 plochy.
-
4
Kúsok cesta zarolujeme a na zvyšok dáme kašu zo zemiakov. Zrolujeme, roládu potrieme vajíčkom a dáme piecť na 180 stupňov cca 25-30 minút.
-
5
Na panvici zohrejeme jahodový džem, javorový sirup podlejeme to vínom a necháme prevariť. Pridáme nakrájané jahody, zjemníme maslom a pre zahustenie môžeme pridať solamyl (kto chce kto nie nemusí).
-
6
Na panvičke opečieme medailóniky zo sviečkovice osolené a okorenené z každej strany cca 2-3 minúty. Potom ich zabalíme do alobalu a necháme odpočívat.
-
7
Dobrú chuť.
Diskusia k receptu