Zeleninová fašírka

Tekvicovo-zeleninová fašírka

Autor receptu: bojar

Tekvicovo-zeleninová fašírka obalená slaninkou

Postup

  1. Očistenú zeleninu dáme variť - do pary do tlakového hrnca asi na 10 min. Kým sa varí na omastku, usmažíme cibuľu do zlatova. Tekvicu očistíme a postrúhame na rezance. Uvaríme 3 vajcia na tvrdo (aby mi nepraskli mám takúto vychytávku: tam, kde je vajce okúhlejšie, ihlou alebo nožíkom urobím malú dierku - 100% úspech). Údené mäso (ja som použil mäso z vlasnoručne vyúdených rebierok, ktoré sa varili v polievke) zomelieme.
  2. Rožky nakrájame na kocky a zaparíme mliekom.
  3. Uvarenú a vychladnutú zeleninu rozmačkáme, alebo zomelieme po mäse. Všetko dáme do väčšej nádoby, pridáme 3 vajcia, všetky prísady a dobre rozmiešame. Pokiaľ bude zmes redšia, môže sa pridať strúhanka.
  4. Pekáč vymažeme tukom a posypeme strúhankou. Na takto pripripravený pekáč dáme 2/3 zmesy, na ňu položíme na polovicu rozkrojené vajcia a zvyškom zmesy zakryjeme. Vytvarujeme šišku, posypeme strúhankou a na vrch položíme plátky slaninky.
  5. Pečieme na 150 - 180 stupňov 30 - 40 min. Podávame so zemiakovou kašou a trebárs s kapustovým šalátom.
  6. Druhý variant som skúsil miesto natvrdo varených vajec dať klobásku, ale s vajcom sa mi to páčilo viac.