Komentáre k receptu:
  • používateľ nemá avatarhaji 14. augusta 2019 o 11:37

    Mně by jistě chutnalo!
    @zareaguj
  • fialka49 - fotkafialka49 14. augusta 2019 o 12:30

    Vlani som urobila - Tavu vo flaši - podľa odporúčania od cesminaz , môžem povedať, že je fantastické/fantastická.


    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarmirop 14. augusta 2019 o 12:46

  • mijaita - fotkamijaita 14. augusta 2019 o 14:07

    @Cesminaz piš si, to uvařím! Jen co potkam jehneci maso. Stejně mám v plánu ještě biriani :-)
    @zareaguj
  • kecemis - fotkakecemis 14. augusta 2019 o 16:27

    A ja som ho uz stretol. Uz sa neviem dockat.
    @zareaguj
  • terinka55 - fotkaterinka55 14. augusta 2019 o 18:33

    Milá @Cesminaz , hneď by som si s radosťou prisadla :-) Pozdravujem!
    @zareaguj
     1x farbuska
  • cesminaz - fotkacesminaz 15. augusta 2019 o 06:53

    @Haji @Mirop @Terinka dakujem vám za nahliadnutie a milé slová :-) @Fialka49 :-) som rada,že ti Tava chutila :-) Aj ja sa chystám niektorý den zasa zavárať.Už sa ma syn pýtal,že kedy budem robit Tavu do fliaš??! :-)) Tá minuloročná prešla velmi rýchlo,do Decembra bola fuč :-) Teraz spravím 1 várku s jahňacím a druhú várku s kuracím mäsom.
    @zareaguj
     1x terinka55
  • cesminaz - fotkacesminaz 15. augusta 2019 o 06:57

    @Mijaita verím že ti bude chutiť :-) je to výborné jedlo.Najlepšie je horúce a aspoň trocha štiplavé ;-) @Kecemis :-)) odporúčam,len kludne urob,som si istá,že vám bude chutiť! Pozdravujem a pekný den všetkým :-)
    @zareaguj
     1x terinka55
  • marianne - fotkamarianne 15. augusta 2019 o 09:57

    10 z 10 Ti dávam:-) perfektné
    @zareaguj
  • marianne - fotkamarianne 15. augusta 2019 o 09:59

    Btw: @cezm ínka aj tie chlebové placky máš v rcp?
    @zareaguj
     1x terinka55
  • cesminaz - fotkacesminaz 15. augusta 2019 o 10:27

    @Marianne (15.8.2019 09:57)

    Dakujem za body :-) Tie chlebové placky mám tu » varecha.pravda.sk/recepty/jednoduchy-domaci-kebab-v-chleb...
    Vyválkat ich môžeš na ako tenko len chceš :-) Zvyknem ich občas aj maslom natrieť,dostanú super chuť.Na tenšie vyválkané sú výborné ku grilovačke-zakrútiť do nich mäso a zeleninu :-) Pozdravujem!
    @zareaguj
     1x terinka55
  • fialka49 - fotkafialka49 15. augusta 2019 o 16:46

    @Cesminaz , veru aj u nás sú už objednávky "na fľašové Tavy", budem robiť viac ako vlani, lebo sme sa akosi rozrástli. Všetci pochvaľujú. Ďakujem za výborný recept.
    @zareaguj
  • cesminaz - fotkacesminaz 19. augusta 2019 o 23:13

    @Fialka49 (15.8.2019 16:46)

    :-) som rada,že vám chutí.Je s tým síce trocha roboty,ale čo už.. :-) Ja som práve včera spravila prvú várku s jahnacím mäsom.Ešte aspon jednu plánujem o pár dní.Tá bude s kuracím :-)


    @zareaguj
  • marienka44 - fotkamarienka44 20. augusta 2019 o 11:08

    Vcera sme s dcerkou kupili v tureckom obchode jahnacinu, aj pre vnuka ( ma 9 masiacov zajtra) do prikrmu (pre neho zo svieckovice). Som uz asi 2 tyzdne v Mnichove a obchod sme nasli pomocou navigacie a aplikacie. S U bahnom to bola asi pol hodiny cesty. Kupili sme aj turecky chlieb baleny po 5 ks, velky priemer. Masiar bol ustretovy a mily. Dnes by sme mali spravit tavu, napisem, ako chutila.
    V nedelu sme v susednej obci nazbierali samozberom cucoriedky slachtene a nevieme, ako ich zakonzervovat na zimu do jogurtov pre vnuka. Ci rozmixovat a pyre v poharikoch vysterilizovat vo vod. lazni alebo cele plody vo vlastnej stave bez pridania cukru samozrejme. Nevie mi niekto rychlo poradit, lebo ovocie nepocka. :-)
    @zareaguj
     1x cesminaz
  • cesminaz - fotkacesminaz 20. augusta 2019 o 20:38

    @Marienka44 (20.8.2019 11:08)

    Milá Marienka,tak ja len velmi dúfam že vám jedlo bude chutiť :-) Nám velmi chutí.Ty myslíš ten Dürüm čo predávajú v obchode? Lebo iný turecký chlieb balený nepoznám :-) Čerstvé pide je po kusoch.My k tomu máme najradšej chlebové placky :-) Dúfam,že dáš vediet či vám chutilo.Čo sa týka toho ovocia,som si istá že ti tu niektorá varecháčka vie poradiť :-) Pozdravujem!
    @zareaguj
  • marienka44 - fotkamarienka44 21. augusta 2019 o 11:13

    @cesminaz (20.8.2019 20:38)

    Dakujem za posmelenie do varenia. Ovocie sa vola Muchovnik, nasli sme to na nete. Teda nie cucoriedky, hoci ma podobnu chut. Nakoniec sme sa rozhodli ovocie zamrazit do mraziacich sackov. Priatelka ma s tym najlepsie skusenosti. Este raz dakujem a pozdravujem
    @zareaguj
  • marienka44 - fotkamarienka44 21. augusta 2019 o 14:48

    Dnesny obed Tava sa vydaril, chutilo nam. Masko vyzeralo ako mocing, vela casu som potrebovala na odblanenie a nakrajanie masa, lebo nebolo zo stehna. Dakujeme za vynikajuci obed. Jahnacina obsahuje vela vstrebatelneho zeleza.
    @zareaguj
     1x cesminaz
  • redakcia - fotkaredakcia člen redakcie Varecha.sk, 22. augusta 2019 o 10:21

    Pridávame fotografiu od @Marienka44 , ktorú nám poslala mailom.


    @zareaguj
     1x haji
  • monty469 - fotkamonty469 23. augusta 2019 o 11:23

    Cesminka, kedy to vsetko uvarim? Uz mam plno receptov od teba v k.k. Ako vzdy parada !!!
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarmamamaria1 31. augusta 2019 o 01:52

    @cesminaz (20.8.2019 20:38)

    Rýchla otazka: ako to mám vlastne robiť? Z minulého roku tu máš recept na tavu z kuraťa a je tam úplne iný postup... Ktorý je lepší?
    @zareaguj
  • cesminaz - fotkacesminaz 31. augusta 2019 o 07:36

    @Marienka44 dakujem za tvoju odozvu aj s fotkou,som velmi rada,že vám jedlo chutilo :-)
    @Monty :-) aj ja mám v KK mnoho skvelých receptov,ktoré čakajú na vyskúšanie :-) Človek by sa musel roztrhnúť ich všetky vyskúšať :-)) @mamamaria1 vieš,postup závisí od toho,že aké množstvo tej Tavy robíš.Trocha inak musíš postupovať ked varíš len na jedno zjedenie,čiže ako tu cca. pre 4 osoby a inak ked varíš v 12L hrnci.Preto sa napríklad pri malom množstve udusí najprv mäso a nato dá zelenina,to sa razdva dovarí.Kým pri velkom množstve ti to trvá aj 30-40 minút,kým sa ti to velké množstvo zeleniny celé začne variť/vrieť.Zato sa mäso dáva až niekde v 3/4 doby varenia.Je to vlastne len logika :-) Napríklad ja som nedávno odkladala tavu s jahňacím mäsom.To som robila tak,že som jahňacie ako tu,najprv zvlášt v kastróle udusila celkom do mäkka a nechala bokom.Cibulu potom vo velkom hrnci najprv udusila,dala papriku a ostatnú zeleninu.Celé som to varila skoro celkom do mäkka a až potom pridala mäso a s tým ešte cca.30 minút dovarila. Ked odkladám s kuracím,tak robím ako mám v tom recepte,bez dusenia ho pridám v 3/4 varenia k zelenine a dovarím.Lebo kura je za pár minút hotové :-) Pekný den všetkým.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarmamamaria1 31. augusta 2019 o 08:18

    @cesminaz (31.8.2019 07:36)

    Oki, vďaka
    @zareaguj


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist