Jahňacina so zeleninou

Tava

Autor receptu: cesminaz

Výborné letné jedlo s klasickou sezónnou zeleninou a jahňacím mäsom. Jeho príprava je veľmi jednoduchá, pomerne rýchla a výsledok fantasticky chutný ;-)

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme jahňacie mäso, najlepšie zo stehna. Ďalej papriky, ja dávam aj 1 dobre pálivú :-) nech je to pikantné. Ďalej 2 veľké mäsité paradajky a zo 2 veľké cibule. Ja tu mám 3, lebo boli menšie. Papriku a cibuľu si pokrájame na drobno. Paradajky na menšie kúsky a mäso tiež na čím menšie kocky.
  2. V panvici rozhorúčime trošku oleja, pridáme mäso, osolíme ho a za občasného miešania ho na malom ohni udusíme do mäkka. Mäso si počas dusenia pustí samo šťavu, ktorá obvykle kým vyvrie, mäso pekne zmäkne. Keď šťava vyvrela a mäso je už mäkké, tak pridáme plameň a mäso narýchlo kde-tu opečieme, aby chytilo opečenú príchuť :-)
  3. Pridáme mletú papriku, s ktorou to tiež minutku opečieme. Napokon dáme papriku, cibuľu a aj paradajky. Osolíme a zakryté necháme dusiť. Po čase, keď už si zelenina pustila nejakú šťavu, pridáme maslo pre chuť a zjemnenie a necháme dusiť/variť kým zelenina celkom nezmäkne :-) To je ešte približne 15 minút.
  4. Moji doma to majú najradšej s chlebovými plackami :-) Ale podávať to môžte podľa chuti aj s chlebom, ryžou, bulgurom či zemiakmi :-)
  5. Dobrú chuť !