Jednoduchý domáci kebab v chlebovej placke fotorecept

cesminaz - fotkaCesminaz, 18. januára 2018 10:19
Ďalšie recepty »

Jednoduchý domáci kebab v chlebovej placke (fotorecept)Foto: cesminaz

Jednoduché, rýchle a má to rád snáď každý :-) No potešia sa najmä deti ;-P

4
porcie

Suroviny

Na kebab:
4 celé ks
4 PL
1 PL (paradajkové pyré)
1 kopcovitá KL
1 KL
1,5 kopcovitejšie KL
2 PL (alebo rastlinný)
4 strúčiky
1,5 KL
Na chlebové placky:
400 g
3/4 dcl
1 KL
20 g
1 KL
cca 2,25 dcl
Jogurtový dip:
400 g
3 - 4 strúčiky
1 - 1,5 KL
Okrem toho:
 (pul biber)
 (práškové korenie tmavočervenej farby s kyslou chuťou)

Postup prípravy

  1. 1

    Najprv si pripravíme mäso na náš kebab. Kuracie stehná vykostíme, kožu môžme tiež pokrájať, alebo ju stiahneme a mäso pokrájame na menšie kúsky. V jednej miske si zmiešame jogurt, salça, cesnak, papriku, ml. čierne korenie, oregano, soľ a olej. Do dobre premiešanej marinády dáme nakrájané mäso a znova poriadne premiešame. Takto pripravené mäso dáme aspoň na 2 - 3 hodinky do chladu. Ja som ho robila ráno a nechala až do obeda stáť :-)

    Jednoduchý domáci kebab v chlebovej placke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Podľa toho, kedy plánujete jesť, si asi 1 hodinku predtým zamiesime z uvedených surovín na placky. Cesto má byť polomäkké. Zamiesené cesto necháme 30 minút na teplejšom mieste nakysnúť.

    Jednoduchý domáci kebab v chlebovej placke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým, ako cesto kysne, si na troche rozhorúčeného oleja upečieme mäso. Netreba zakryť a pečieme na väčšom plameni, šťavu, ktorú pustí treba nechať vyvrieť a po vyvretí dať trocha oleja, aby sa mäso trocha opieklo a dostalo lepšiu chuť. Netreba mu dlhý čas, za cca 15 minút máte hotové. Mäso nakoniec dobre prikryjeme, aby nevychladlo, alebo ho zatiaľ vložíme do rúry :-)

    Jednoduchý domáci kebab v chlebovej placke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým si nakrájame na tenučké rezance ľadový šalát, na tenko cibuľu a kto chce, môže aj paradajku. Pripravíme si dressing: zmiešaním jogurtu, cesnaku, oregana a soli. Cesnak si dá každý podľa chuti.

    Jednoduchý domáci kebab v chlebovej placke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto po nakysnutí rozdelíme na 4 rovnaké časti, ktoré zľahka sformujeme (nepremiesime) do bochníka. Bochníky následne vyvaľkáme do tvaru kruhu. Moje mali priemer 17 - 18 cm a hrúbka cca 6 mm.

    Jednoduchý domáci kebab v chlebovej placke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Placky pečieme na troške/pár kvapkách oleja z oboch strán pár minútiek. Placky sa majú nafukovať.

    Jednoduchý domáci kebab v chlebovej placke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ešte na teplé placky naukladáme mäso, naň šalát, cibuľu a polejeme podľa chuti jogurtovým dressingom. Na dressing si podľa chuti nasypeme pul biber/chilli vločky a sumak. No a už len zahryznúť :-) Dobrú chuť!

    Jednoduchý domáci kebab v chlebovej placke (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A kedže sa placky pri pečení nafukujú, tým pádom sa ich vnútro dá aj otvoriť a ako kapsa naplniť :-)

    Jednoduchý domáci kebab v chlebovej placke (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist