Jednoduchý domáci kebab v chlebovej placke fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 18. januára 2018
Jednoduchý domáci kebab v chlebovej placke (fotorecept)
Foto: cesminaz

Jednoduché, rýchle a má to rád snáď každý :-) No potešia sa najmä deti ;-P

4
porcie

Suroviny

Na kebab:
4 celé ks
4 PL
1 PL (paradajkové pyré)
1 kopcovitá KL
1 KL
1,5 kopcovitejšie KL
2 PL (alebo rastlinný)
4 strúčiky
1,5 KL
Na chlebové placky:
400 g
3/4 dcl
1 KL
20 g
1 KL
cca 2,25 dcl
Jogurtový dip:
400 g
3 - 4 strúčiky
1 - 1,5 KL
Okrem toho:
 (pul biber)
 (práškové korenie tmavočervenej farby s kyslou chuťou)




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme mäso na náš kebab. Kuracie stehná vykostíme, kožu môžme tiež pokrájať, alebo ju stiahneme a mäso pokrájame na menšie kúsky. V jednej miske si zmiešame jogurt, salça, cesnak, papriku, ml. čierne korenie, oregano, soľ a olej. Do dobre premiešanej marinády dáme nakrájané mäso a znova poriadne premiešame. Takto pripravené mäso dáme aspoň na 2 - 3 hodinky do chladu. Ja som ho robila ráno a nechala až do obeda stáť :-)

    Jednoduchý domáci kebab v chlebovej placke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Podľa toho, kedy plánujete jesť, si asi 1 hodinku predtým zamiesime z uvedených surovín na placky. Cesto má byť polomäkké. Zamiesené cesto necháme 30 minút na teplejšom mieste nakysnúť.

    Jednoduchý domáci kebab v chlebovej placke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým, ako cesto kysne, si na troche rozhorúčeného oleja upečieme mäso. Netreba zakryť a pečieme na väčšom plameni, šťavu, ktorú pustí treba nechať vyvrieť a po vyvretí dať trocha oleja, aby sa mäso trocha opieklo a dostalo lepšiu chuť. Netreba mu dlhý čas, za cca 15 minút máte hotové. Mäso nakoniec dobre prikryjeme, aby nevychladlo, alebo ho zatiaľ vložíme do rúry :-)

    Jednoduchý domáci kebab v chlebovej placke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým si nakrájame na tenučké rezance ľadový šalát, na tenko cibuľu a kto chce, môže aj paradajku. Pripravíme si dressing: zmiešaním jogurtu, cesnaku, oregana a soli. Cesnak si dá každý podľa chuti.

    Jednoduchý domáci kebab v chlebovej placke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto po nakysnutí rozdelíme na 4 rovnaké časti, ktoré zľahka sformujeme (nepremiesime) do bochníka. Bochníky následne vyvaľkáme do tvaru kruhu. Moje mali priemer 17 - 18 cm a hrúbka cca 6 mm.

    Jednoduchý domáci kebab v chlebovej placke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Placky pečieme na troške/pár kvapkách oleja z oboch strán pár minútiek. Placky sa majú nafukovať.

    Jednoduchý domáci kebab v chlebovej placke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ešte na teplé placky naukladáme mäso, naň šalát, cibuľu a polejeme podľa chuti jogurtovým dressingom. Na dressing si podľa chuti nasypeme pul biber/chilli vločky a sumak. No a už len zahryznúť :-) Dobrú chuť!

    Jednoduchý domáci kebab v chlebovej placke (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A kedže sa placky pri pečení nafukujú, tým pádom sa ich vnútro dá aj otvoriť a ako kapsa naplniť :-)

    Jednoduchý domáci kebab v chlebovej placke (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

haji
Recept se mi líbí, postup aj fota nemajú chybu. Určitě bych dala testovací vzoreček! Hezký den, milá @Cesm ínko a díky za receptík, jsi šikulka!
klukodvody
Joj zase velká paráda a ty chlebové placky ty bych mohl jen tak beze všeho. Ale naplněné to je jiná písnička. Díky už je to uložené a pomalu se nám Tvoje kuchařka plní. Srdečně zdravíme a přejeme krásný den.
klukodvody
@Cesminaz jen jsem znova četl a asi moc nechápu. 3/4 dcl jogurt. Kdybych to vzal takhle, tak ten jogurt ani nenajdu. A ještě ten chléb je kváskový? Cukr , droždí, vlažná voda je rychlý kvásek. A nebo nadrobím a vypracuji? Díky moc. To víš chci to mít tak jako Ty.
jerica
@cesminaz krásne !!!! , len tie nádherné žltučké stehienka, ver , bolo by mi ľúto ich "štvorečkovať" krásne prezentované ako som zvyknutá od teba, len tie stehienka, radšej do ruky, spravím z morčacích prsičiek :-)
cesminaz
@Ancicka @Haji dakujem vám za nakuknutie a milé slová :-) @Farbuska :-) je to skvelé a jednofduché. Milý @Klukodvody no vidíš,tentoraz som to nerozpísala :-)) ...Múku premiešaš so solou,dás jogurt a napokon v tej vlažnej vode s 1kl cukru rozmiešané droždie.Netreba ho nechat napučat,ale použi určite čerstvé droždie :-) A potom už len vypracujes polomäkké cesto,ktore este pomocou trochy múky kratko vymiesis do bochníka.Ten jogurt som myslela tak,ze 1x 1decový pohárik naplníš do 3/4 :-) čize 0,75ml.Budem ra ak raz ochutnáte,urcite sa ti to vydarí skvelo! Pozdravujem ;-) Milá @Jerica dakujem,tvoja pochvala a zaujem ma velmi teší :-) Stehná sú lepsie,štavnatejšie a jemnejšie :-) Ale pravdaze môzes pouzit aj tie prsia.Krasny den prajem ;-)
klukodvody
@Cesminaz (18.1.2018 13:55) Tak moc děkuji, víš že Tvoje recepty máme hodně rádi a proto ty otázky. Takže ten jogurt je vlastně takové zjemnění. No jak upeču, dám vědět a bude to dost brzy. Moc pozdravujeme a díky.

kecemis
Krasne pripravene. Uz aj viem kto sa najviac potesi tejto dobrote. Synator je vasnivy pojedac kebabu. Urcite ti bude nesmierne vdacny za tento zjednoduseny kebab.
mitzy
Olalaaa chlebové placky! <3 KONEČNE mám na ne recept! :) super krásne, teším sa i na dip. Do vnútra pôjde falafel ;) ukladám, keď urobím, pošlem echo!
alex37
Veru tak ani u nás by to nikto neodmietol. A domáci kebab je vždy len domáci :-) teba musia tvoji chlapi na rukách nosiť.
majkahra
Niečo úžasné, krásna práca a vynikajúce jedlo. Verím, že aj mne sa to tak podarí.
honestka
@Cesminaz : pouzivas na tieto plackove dobroty aj SLADKY sauce, ktory je podobny originalnemu
"DONAIR sauce", ale bez condenzovaneho mlieka?
ak ano, mozes uviest aj ako samostatny recept a dakujem.
Tiez zboznujem taketo dobrotky aj tvoj dnesny recept je vyborny - ako inac od teba len kvalita.

cesminaz
@Klukodvody :-) aj na zjemnenie,aj tie placky sa ti od toho jogurtu tak pekne budu nafukovať :-) Pozdravujem oboch! @Kecemis :-) tak to sa urcite syn potesí este viac,lebo sa chystam pridat aj druhý recept na domáci kurací kebab :-) Ten je síce trocha zdlhavejší časovo,ale je ovela,ovela lepší!!! @Monty @Zinnajdha @Ywett @Kukulienka dakujem vám za nahliadnutie a milé slová :-) @Mitzy aj s falafelom budu placky iste chutné! @Majkahra som si istá,je to jednoduché. @Alex37 veru majú sa dobre tí moji chlapi ;-)) @Honestka dakujem za milé slová :-) Ano zvyknem robit aj taký iný sos/dressing este,taký oranžový.Pridám neskôr aj ten :-) Inak ani v tych kebabovych stankoch nemaju vsade rovnaký sos,niekde biely,niekde oranzovy a chutovo sa tiez líšia :-) Pekny vecer vsetkym.
majkahra
Ešte raz veľká vďaka, bola som moc pochválená, ani som si to nezaslúžila, tak som musela s pravdou von, že to mám okukané od pani @Cesminaz , recept je skutočne veľmi pekne prezentovaný a vysvetlený.
tiginko
parádny recept aj prezentácia @cesminaz , zaslúžiš si poklonu od nás všetkých. Recept si ukladám, bude sa určite hodiť
skotova
Recept se mi moc líbí. Hlavně se mi líbí ty placky, protože se dají plnit tím, co má kdo rád.
siisa
Krásna foto, perfektný fotopostup ! Milá @Cesminaz , tie chlebové placky máš parádne...ako pampúšiky. A celkovo to musí chutiť výborne :)
cesminaz
@Ivet74 budem rada ak vyskusas,verim ze bude chutit :-) @Majkahra :-) len sám recept nestačí,velkú zásluhu má aj samotná "kuchárka" :-) takže si pochvalu urcite zaslúžiš! Tešim sa,ze vam chutilo a dakujem za odozvu. Milá @Tiginko si milá,ale nieje to až taká veda :-) Zvládol by to ktokolvek :-) @Skotova @Siisa dakujem vám za milé komentíky :-) Ano placky sú naozaj výborné.
tiginko
toto bol skvelý výber na dnešnú pohodu s priateľmi, teda mäso podľa tohto receptu a tvoj skvelý pita chlieb @cesminaz . Vykostené a pokrájané kuracie stehná som po 24 hodinách v marináde dala na plech upiecť bez dozoru na 200° na cca 30 minút, potom som ich ľahko potrhala vidličkami na menšie kúsky. Pita chlieb nevyzeral síce pri pečení až tak efektne ako tvoj, je mi totiž záhadou, že niektoré placky sa krásne nafúkli a niektoré nie, ale to nič nemenilo na ich skvelej konzistencii a chuti. Toto všetko doplnené o jogurtový dresing s čili a cesnakom, nakrájanou kapustou a paradajkami zožalo veľký úspech. Fotiť som nemala šancu, jediná fotka sa podarila počas pečenia, je vidieť, že zadné placky sa pekne nafúkli a predná nie. Možno bude chyba v mojej rúre, ale každý z chlebov bol výborný, bez ohľadu na jeho "bruško" Ďakujem @cesminaz za skvelé recepty :-)


havino
aj tento recept je viac, ako super, neodmietla by som mať jednu plnenú placku na tanieri
kucharka
Kebab som urobila podľa seba ale placky boli podľa tvojho receptu a to teda bola bašta! Mne trošku pripomínajú indický naan bread. Všetci sme sa zalizovali...
Ďakujem za recept. Pekné nedeľné odpoludnie.


1x haji
cesminaz
@Tiginko (3.2.2018 00:06)

Milá @Tiginko tvoja správa ma velmi teší :-) To mäso si tiež dobre vyriesila v tej rúre.Tie predné pita chlebíky sa ti aj podla mna nenafukli preto,ze asi tvoja rúra nehreje celkom rovnako v zadu a predu.Nabudúce skús aj tú tretiu pitu dat dozadšie :-) Ale som velmi rada,ze ste ty a aj tvoji stravníci boli spokojný :-) To je predsa najhlavnejšie.Ja som tiez cez víkend detom spravila döner kebab,ale tentoraz s inakšie pripraveným kuracím kebabom :-) Esteraz dakujem za odozvu a pozdravujem! ;-P


finczi
Vyskúšané,zjedené. Ďakujem za recept, výborné jedlo! Nech sa Vám darí, pekný deň : )
mudracka
Dnes som robila prvýkrát a určite nie posledný. Rodina si pochvaľovala, všetkým veľmi chutilo.