Jednoduchý domáci kebab v chlebovej placke fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 18. januára 2018
Jednoduchý domáci kebab v chlebovej placke (fotorecept)
Foto: cesminaz

Jednoduché, rýchle a má to rád snáď každý :-) No potešia sa najmä deti ;-P

4
porcie

Suroviny

Na kebab:
4 celé ks
4 PL
1 PL (paradajkové pyré)
1 kopcovitá KL
1 KL
1,5 kopcovitejšie KL
2 PL (alebo rastlinný)
4 strúčiky
1,5 KL
Na chlebové placky:
400 g
3/4 dcl
1 KL
20 g
1 KL
cca 2,25 dcl
Jogurtový dip:
400 g
3 - 4 strúčiky
1 - 1,5 KL
Okrem toho:
 (pul biber)
 (práškové korenie tmavočervenej farby s kyslou chuťou)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme mäso na náš kebab. Kuracie stehná vykostíme, kožu môžme tiež pokrájať, alebo ju stiahneme a mäso pokrájame na menšie kúsky. V jednej miske si zmiešame jogurt, salça, cesnak, papriku, ml. čierne korenie, oregano, soľ a olej. Do dobre premiešanej marinády dáme nakrájané mäso a znova poriadne premiešame. Takto pripravené mäso dáme aspoň na 2 - 3 hodinky do chladu. Ja som ho robila ráno a nechala až do obeda stáť :-)

    Jednoduchý domáci kebab v chlebovej placke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Podľa toho, kedy plánujete jesť, si asi 1 hodinku predtým zamiesime z uvedených surovín na placky. Cesto má byť polomäkké. Zamiesené cesto necháme 30 minút na teplejšom mieste nakysnúť.

    Jednoduchý domáci kebab v chlebovej placke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým, ako cesto kysne, si na troche rozhorúčeného oleja upečieme mäso. Netreba zakryť a pečieme na väčšom plameni, šťavu, ktorú pustí treba nechať vyvrieť a po vyvretí dať trocha oleja, aby sa mäso trocha opieklo a dostalo lepšiu chuť. Netreba mu dlhý čas, za cca 15 minút máte hotové. Mäso nakoniec dobre prikryjeme, aby nevychladlo, alebo ho zatiaľ vložíme do rúry :-)

    Jednoduchý domáci kebab v chlebovej placke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým si nakrájame na tenučké rezance ľadový šalát, na tenko cibuľu a kto chce, môže aj paradajku. Pripravíme si dressing: zmiešaním jogurtu, cesnaku, oregana a soli. Cesnak si dá každý podľa chuti.

    Jednoduchý domáci kebab v chlebovej placke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto po nakysnutí rozdelíme na 4 rovnaké časti, ktoré zľahka sformujeme (nepremiesime) do bochníka. Bochníky následne vyvaľkáme do tvaru kruhu. Moje mali priemer 17 - 18 cm a hrúbka cca 6 mm.

    Jednoduchý domáci kebab v chlebovej placke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Placky pečieme na troške/pár kvapkách oleja z oboch strán pár minútiek. Placky sa majú nafukovať.

    Jednoduchý domáci kebab v chlebovej placke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ešte na teplé placky naukladáme mäso, naň šalát, cibuľu a polejeme podľa chuti jogurtovým dressingom. Na dressing si podľa chuti nasypeme pul biber/chilli vločky a sumak. No a už len zahryznúť :-) Dobrú chuť!

    Jednoduchý domáci kebab v chlebovej placke (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A kedže sa placky pri pečení nafukujú, tým pádom sa ich vnútro dá aj otvoriť a ako kapsa naplniť :-)

    Jednoduchý domáci kebab v chlebovej placke (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
toto bol skvelý výber na dnešnú pohodu s priateľmi, teda mäso podľa tohto receptu a tvoj skvelý pita chlieb @cesminaz . Vykostené a pokrájané kuracie stehná som po 24 hodinách v marináde dala na plech upiecť bez dozoru na 200° na cca 30 minút, potom som ich ľahko potrhala vidličkami na menšie kúsky. Pita chlieb nevyzeral síce pri pečení až tak efektne ako tvoj, je mi totiž záhadou, že niektoré placky sa krásne nafúkli a niektoré nie, ale to nič nemenilo na ich skvelej konzistencii a chuti. Toto všetko doplnené o jogurtový dresing s čili a cesnakom, nakrájanou kapustou a paradajkami zožalo veľký úspech. Fotiť som nemala šancu, jediná fotka sa podarila počas pečenia, je vidieť, že zadné placky sa pekne nafúkli a predná nie. Možno bude chyba v mojej rúre, ale každý z chlebov bol výborný, bez ohľadu na jeho "bruško" Ďakujem @cesminaz za skvelé recepty :-)


Joj zase velká paráda a ty chlebové placky ty bych mohl jen tak beze všeho. Ale naplněné to je jiná písnička. Díky už je to uložené a pomalu se nám Tvoje kuchařka plní. Srdečně zdravíme a přejeme krásný den.