Tatarák z olomouckých tvarôžkov so zemiakmi videorecept
Ak ste fanúšikmi prenikavej syrovej pochúťky, tak tento tatarák vám istotne bude extra po chuti!
4 - 6
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
Suroviny
250 g |
|
300 g (uvarené v šupke najlepšie deň vopred) |
|
1 ks veľká |
|
2 strúčiky |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
|
|
2-3 PL (repkový alebo olivový) |
|
|
Postup
-
1
Uvarené a vychladnuté zemiaky ošúpeme a nastrúhame najemno alebo roztlačíme. Olomoucké tvarôžky nakrájame na drobné kúsky. Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a pridáme k zemiakom a tvarôžkom.
- 2
Do zmesi vmiešame horčicu, kečup, mletú papriku, korenie a olej. Dobre premiešame. Dochutíme podľa seba – kto má rád, môže pridať viac cesnaku alebo trochu feferónky.
- 3
Podávame natreté na chrumkavom chlebe alebo hriankach. Môžeme ozdobiť petržlenovou vňaťou.
Tiež syrová nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu