Tagliatelle arrabiata s cícerovými guľkami
Mierne pálivé cestoviny. Omáčka je použiteľná mnoho spôsobmi :)
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
Tagliatelle: | |
150 g |
|
5 PL |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
Omáčka arrabiata: | |
300 g čerstvé |
|
2 strúčiky |
|
1 KL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1/2 šálky |
|
Cícerové guľky: | |
100 g |
|
1 ks stredná |
|
2 strúčiky |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
Vegánsky „parmezán“: | |
100 g |
|
2 PL |
|
1 PL drvený |
|
1/2 PL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Tagliatelle: Ingrediencie zmiešame a vypracujeme hladké cesto. Necháme pol hodinu odležať v chladničke, rozvaľkáme na čo najtenšie a nakrájame kolieskom na pizzu na širšie rezance. Varíme v osolenej vode, kým vyplávajú a potom ešte 3 minúty.
- 2
Omáčka arrabiata: Paradajky ošúpeme a najemno nakrájame. Cesnak pretlačíme a pridáme do hrnca k paradajkám. Všetko posolíme, premiešame a počkáme 10 minút, kým paradajky pustia šťavu. Potom pridáme aj zbytok surovín. Varíme na miernom ohni, za občasného miešania a pod pokrievkou 25 minút. Vodu dolievame podľa potreby.
- 3
Cícerové guľky: Cícer namočíme noc vopred do vody a dáme do chladničky (konzerva na toto nie je vhodná). Vodu zlejeme a cícer dáme do mixéra aj s mrkvou a cesnakom. Rozmixujeme na stredne hrubú konzistenciu a premiestnime do misky. V mažiari si spracujeme korenie a pridáme ho k cíceru aj so zbytkom surovín. Vypracujeme pevnú hmotu, z nej robíme guľôčky, ktoré ukladáme na vystlaný plech a pečieme pri 200 °C 20 minút. V polovici pečenia guľky pootáčame.
- 4
Vegánsky „parmezán“: Všetky ingrediencie vhodíme do mixéra a rozsekáme na konzistenciu "mrveničky".
- 5
Podávanie: Cestoviny vmiešame do omáčky, keď končí jej varenie. Na tanieri pridáme guľky a posypeme "parmezánom".
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu