Cestoviny
Tagliatelle arrabiata s cícerovými guľkami
Autor receptu: crenai
Mierne pálivé cestoviny. Omáčka je
použiteľná mnoho spôsobmi :)
2 porcie |
120 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Tagliatelle: Ingrediencie zmiešame a vypracujeme hladké cesto. Necháme pol hodinu odležať v chladničke, rozvaľkáme na čo najtenšie a nakrájame kolieskom na pizzu na širšie rezance. Varíme v osolenej vode, kým vyplávajú a potom ešte 3 minúty.
- Omáčka arrabiata: Paradajky ošúpeme a najemno nakrájame. Cesnak pretlačíme a pridáme do hrnca k paradajkám. Všetko posolíme, premiešame a počkáme 10 minút, kým paradajky pustia šťavu. Potom pridáme aj zbytok surovín. Varíme na miernom ohni, za občasného miešania a pod pokrievkou 25 minút. Vodu dolievame podľa potreby.
- Cícerové guľky: Cícer namočíme noc vopred do vody a dáme do chladničky (konzerva na toto nie je vhodná). Vodu zlejeme a cícer dáme do mixéra aj s mrkvou a cesnakom. Rozmixujeme na stredne hrubú konzistenciu a premiestnime do misky. V mažiari si spracujeme korenie a pridáme ho k cíceru aj so zbytkom surovín. Vypracujeme pevnú hmotu, z nej robíme guľôčky, ktoré ukladáme na vystlaný plech a pečieme pri 200 °C 20 minút. V polovici pečenia guľky pootáčame.
- Vegánsky „parmezán“: Všetky ingrediencie vhodíme do mixéra a rozsekáme na konzistenciu "mrveničky".
- Podávanie: Cestoviny vmiešame do omáčky, keď končí jej varenie. Na tanieri pridáme guľky a posypeme "parmezánom".