Teľacia sviečkovica v korení s rizotom so sušenými paradajkami
šéfkuchár reštaurácie Makery v Bratislave, 7. júla 2022
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Postup
-
1
Na troche oleja opečieme nakrájanú cibuľu, pridáme ryžu, víno a toľko vývaru, aby bola ryža zakrytá asi 1 cm nad ňou. Varíme na miernom ohni a miešame, kým všetky tekutiny nevsiaknu, odložíme bokom.
- 2
Na oleji opečieme sušené paradajky a nakrájanú jarnú cibuľku a na to dáme pripravené rizoto. Zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a počas stáleho miešania varíme, kým nie je ryža polomäkká. Potom odložíme z ohňa.
- 3
Sviečkovicu rozdelíme na 4 kusy a pripravíme sous-vide (ak máme tú možnosť) alebo ju pripravíme v rúre v prikrytej nádobe. Potom každý kus prudko opekáme na oleji, 3 minúty z každej strany, aj boky, osolíme, okoreníme.
- 4
Rizoto dáme znova na sporák, prilejeme doň trochu vývaru a vmiešame maslo a parmezán. Na tanier nasypeme zmes drveného farebného korenia, soli, nasekanej pažítky a opečenú sviečkovicu v tejto zmesi vyváľame tak, aby sa mäso rovnomerne obalilo. Nakrájame ho na plátky.
- 5
Na taniere servírujeme rizoto, naň dáme plátky mäsa, posypeme pažítkou a pokvapkáme olivovým olejom.
Tiež teľacie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu