Teľacia sviečkovica na pomarančoch

Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko v Štrbskom Plese, 25. marca 2012
Teľacia sviečkovica na pomarančoch
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g (najlepšie chladenej)
3 ks
100 g
 čerstvé na dekoráciu
 čerstvé na dekoráciu




Postup

  1. 1

    Teľaciu sviečkovicu očistíme a nakrájame na medailóniky, ktoré jemne na tenko naklepeme. Vytlačíme šťavu z polovice pomarančov a z druhej polovice nakrájame tenké plátky. Medailóniky osolíme, okoreníme a obalíme v múke.

  2. 2

    Na panvičke rozpustíme maslo, na ktorom z oboch strán opečieme vyklepané medailóniky. Podlejeme pomarančovou šťavou, na mäso poukladáme plátky pomaranča a dochutíme soľou a korením a necháme dusiť. Ak je omáčka príliš hustá, rozriedime ju zeleninovým vývarom. Všetko spolu povaríme.

  3. 3

    Teľacina je veľmi jemná, netreba ju dlho variť. Na tanier poukladáme plátky mäsa s pomarančmi. Do omáčky pridáme maslo, ktoré ju zjemní. Medailóniky prelejeme omáčkou a dozdobíme bylinkami či ovocím. Pokvapkáme olivovým olejom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia