Teľacia sviečkovica na pomarančoch
Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko v Štrbskom Plese, 25. marca 2012
šéfkuchár hotela Solisko v Štrbskom Plese, 25. marca 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Teľaciu sviečkovicu očistíme a nakrájame na medailóniky, ktoré jemne na tenko naklepeme. Vytlačíme šťavu z polovice pomarančov a z druhej polovice nakrájame tenké plátky. Medailóniky osolíme, okoreníme a obalíme v múke.
- 2
Na panvičke rozpustíme maslo, na ktorom z oboch strán opečieme vyklepané medailóniky. Podlejeme pomarančovou šťavou, na mäso poukladáme plátky pomaranča a dochutíme soľou a korením a necháme dusiť. Ak je omáčka príliš hustá, rozriedime ju zeleninovým vývarom. Všetko spolu povaríme.
- 3
Teľacina je veľmi jemná, netreba ju dlho variť. Na tanier poukladáme plátky mäsa s pomarančmi. Do omáčky pridáme maslo, ktoré ju zjemní. Medailóniky prelejeme omáčkou a dozdobíme bylinkami či ovocím. Pokvapkáme olivovým olejom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu