Plnená teľacia sviečkovica
Sviečkovica s gaštanovou plnkou a batatmi v slaninke
Autor receptu: redakcia
Postup- Teľacie mäso nakrájame na plátky, vyklepeme, osolíme, okoreníme, naplníme plnkou z gaštanového pyré, ktoré sme zmiešali s opečenou slaninkou, muškátovým orieškom
a vajcom. Zavinieme, osolíme a okoreníme.
Na panvici rozpustíme olej s maslom. Mäso
opekáme 2–3 minúty z každej strany. Podlejeme vínom a varíme, kým sa takmer nevyparí. Odstavíme mäso, vyberieme a necháme
odpočívať 2 minúty.
- Omáčka: Urobíme karamel z cukru, podlejeme červeným vínom, pridáme 100 ml vývaru,
brusnicový džem, soľ, korenie, zredukujeme na
polovicu a dochutíme citrónovou šťavou.
- Príloha: Umyté bataty ošúpeme, nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm a na každý plátok dáme koliesko šalotky. Zabalíme do plátkov oravskej slaniny, poukladáme na olivovým olejom vymastený plech a pečieme asi 8 minút pri 180 °C.
|