Teľacia sviečkovica na strapačkách
Marián Filo
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Afrodita v Čereňanoch, kuchár roka 2011, 1. apríla 2012
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Afrodita v Čereňanoch, kuchár roka 2011, 1. apríla 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Strapačky: Udusenú kapustu na masti zmiešame s cibuľkou a slaninkou, do ktorej sme pridali rascu a ochutili soľou a korením. Zmiešame s vopred pripravenými haluškami.
- 2
Steak: Teľaciu sviečkovicu ochutíme koreninami, potrieme brandy a posypeme tymianom. Necháme v chlade stáť najmenej 20 minút. Na rozpálenom ohni mäso grilujeme po oboch stranách.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu