Recepty, kde je mleté čierne korenie, soľ
Špagety s omáčkou z pečených paradajok
Skúste paradajkovú omáčku na cestoviny namiesto varenia jednoducho upiecť....
Šampiňónový guláš
Huby sú veľmi vďačnou surovinou na varenie. Dá sa z nich pripraviť všeličo. Čo tak...
Pečené zemiaky so sušenou slaninou a šalátom
Pečené zemiaky, to je dobrota vždy. Vyskúšajte skvelú kombináciu so sušenou šunkou....
Kuracie mäso s tekvicovým prívarkom
Kuracie mäso: Na oleji so štipkou rasce dozlata urestujeme nakrájanú cibuľku, pridáme na rezance nakrájané kuracie...
Slaninový džem, unikátna delikatesa, ktorá vás nadchne
Dokonalá kombinácia slanej chuti slaniny a sladkosti karamelizovanej cibule....
Kysnutá pizza s ricottou, mozzarellou a so slaninou
400 g domáceho cesta na pizzu rozvaľkáme a prenesieme na plech, potrieme ho 1 PL olivového...
Slovenský bravčový vtáčik - nevtáčik bez závitkov
Rovnako chutný ako v závitku mäsa. Vyskúšajte.
Tarhoňa zapečená s Nivou
Zapečené cestoviny sú u nás
pomerne častým jedlom. Ale
stačí zmeniť ich tvar a už je...
Zapekaná šošovica so zeleninou
Lahodná vegetariánska zmes zapečená pod zemiakovým pyré je inšpirovaná anglickou klasikou shepherd ́s pie.
Fazuľkový šalát s bryndzou
Zeleninové jedlá a šaláty sú ideálne na leto. Sú ľahké, nezaťažia telo a chutia...
Kurací pekáč so zemiakmi v citrónovej omáčke
Skvelé jedlo z jedného pekáča, ktoré je vďaka sviežej citrónovej omáčke ideálne na teplé letné dni....
Kuracie stehná na zelenine a zemiakoch
Jedlá pripravované v jednom hrnci alebo pekáči sú stále obľúbené. Obyčajne s nimi nie je veľa...
Cuketové balíčky s tvarohom zapekané v ajvare
Dajú sa jesť za tepla aj na studeno a vždy chutia ohromne. Pre všetkých, ktorí...
Zapekané cestoviny so syrom a semienkami
Semienka a mandle sú skvelou chrumkavou zásobárňou zdravých olejov.
Talianska paradajková polievka
Na horúcom oleji orestujeme nakrájanú cibuľku, potom drvené paradajky. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme...
Fazuľovo-tuniaková nátierka
Ak potrebujete nachystať pohostenie pre viac hostí, tak táto nátierka je na to ideálna. Chutí...
Pečené bataty plnené fazuľou
Pečené sladké zemiaky sú dobré samy osebe. My sme k nim pridali fazuľu v paradajkovej omáčke....
Kurací šalát s dresingom z kyslej smotany
Tento šalát môžete brať ako tip na spracovanie zvyškov kuraťa z víkendového obeda.
Zemiaky pečené s tekvicou
Trochu predvarené ošúpané zemiaky nakrájané na šestiny uložíme aj s väčšími časťami tekvice bez šupy na plech...
Sicílska caponata
Caponata sa na talianskom ostrove Sicília podáva ako zeleninové predjedlo alebo ako príloha k mäsu aj rybám....
Vafle so špenátom a s vajcom
Nachrumkavo upražené kocky pikantnej paprikovej klobásy budú na vafliach chutiť aj dospelým....
Pohánkový šalát so zeleninou a s vajíčkom
Pohánkové šaláty sú veľmi vďačné. Zasýtia a dodajú všetko, čo človek potrebuje.
Glazované kura s broskyňou a so zázvorom
Tento recept na glazované kura s broskyňou a zázvorom je pre dva tímy: Tím "kura s broskyňou" a tím "ázijská kuchyňa"....
Chrumkavé rezne v obale s kukuričnými lupienkami
Extra chrumkavý a lahodný rezník si môžete vychutnať, ak pridáte k strúhanke aj kukuričné lupienky a...
Restovaná ryža s kuracím mäsom
Rýchle recepty zo "zbytkov" v chladničke by sme potrebovali všetci. Nielenže tak ušetríte peniaze, ale aj znížite množstvo
odpadu....
Pečené cibuľové kolieska so syrom
Chrumkavá slaná chuťovka je ideálna ako snack pre hostí k limonáde, vínu či pivu. A...
Ryžový šalát s avokádom a mangom
Svieži, farebný a vyvážený, tento šalát z avokáda a manga je jedným z tých receptov, ktoré vám po prvom súste vyčarujú dobrú
náladu....
Pasta alla Norma (cestoviny s paradajkovou omáčkou a baklažánom)
Jedna zo sicílskych kulinárskych klasík....

Špagety s omáčkou z pečených paradajok
Skúste paradajkovú omáčku na cestoviny namiesto varenia jednoducho upiecť....

Šampiňónový guláš
Huby sú veľmi vďačnou surovinou na varenie. Dá sa z nich pripraviť všeličo. Čo tak...

Pečené zemiaky so sušenou slaninou a šalátom
Pečené zemiaky, to je dobrota vždy. Vyskúšajte skvelú kombináciu so sušenou šunkou....

Kuracie mäso s tekvicovým prívarkom
Kuracie mäso: Na oleji so štipkou rasce dozlata urestujeme nakrájanú cibuľku, pridáme na rezance nakrájané kuracie...

Slaninový džem, unikátna delikatesa, ktorá vás nadchne
Dokonalá kombinácia slanej chuti slaniny a sladkosti karamelizovanej cibule....

Kysnutá pizza s ricottou, mozzarellou a so slaninou
400 g domáceho cesta na pizzu rozvaľkáme a prenesieme na plech, potrieme ho 1 PL olivového...

Slovenský bravčový vtáčik - nevtáčik bez závitkov
Rovnako chutný ako v závitku mäsa. Vyskúšajte.

Tarhoňa zapečená s Nivou
Zapečené cestoviny sú u nás pomerne častým jedlom. Ale stačí zmeniť ich tvar a už je...

Zapekaná šošovica so zeleninou
Lahodná vegetariánska zmes zapečená pod zemiakovým pyré je inšpirovaná anglickou klasikou shepherd ́s pie.

Fazuľkový šalát s bryndzou
Zeleninové jedlá a šaláty sú ideálne na leto. Sú ľahké, nezaťažia telo a chutia...

Kurací pekáč so zemiakmi v citrónovej omáčke
Skvelé jedlo z jedného pekáča, ktoré je vďaka sviežej citrónovej omáčke ideálne na teplé letné dni....

Kuracie stehná na zelenine a zemiakoch
Jedlá pripravované v jednom hrnci alebo pekáči sú stále obľúbené. Obyčajne s nimi nie je veľa...

Cuketové balíčky s tvarohom zapekané v ajvare
Dajú sa jesť za tepla aj na studeno a vždy chutia ohromne. Pre všetkých, ktorí...

Zapekané cestoviny so syrom a semienkami
Semienka a mandle sú skvelou chrumkavou zásobárňou zdravých olejov.

Talianska paradajková polievka
Na horúcom oleji orestujeme nakrájanú cibuľku, potom drvené paradajky. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme...

Fazuľovo-tuniaková nátierka
Ak potrebujete nachystať pohostenie pre viac hostí, tak táto nátierka je na to ideálna. Chutí...

Pečené bataty plnené fazuľou
Pečené sladké zemiaky sú dobré samy osebe. My sme k nim pridali fazuľu v paradajkovej omáčke....

Kurací šalát s dresingom z kyslej smotany
Tento šalát môžete brať ako tip na spracovanie zvyškov kuraťa z víkendového obeda.

Zemiaky pečené s tekvicou
Trochu predvarené ošúpané zemiaky nakrájané na šestiny uložíme aj s väčšími časťami tekvice bez šupy na plech...

Sicílska caponata
Caponata sa na talianskom ostrove Sicília podáva ako zeleninové predjedlo alebo ako príloha k mäsu aj rybám....

Vafle so špenátom a s vajcom
Nachrumkavo upražené kocky pikantnej paprikovej klobásy budú na vafliach chutiť aj dospelým....

Pohánkový šalát so zeleninou a s vajíčkom
Pohánkové šaláty sú veľmi vďačné. Zasýtia a dodajú všetko, čo človek potrebuje.

Glazované kura s broskyňou a so zázvorom
Tento recept na glazované kura s broskyňou a zázvorom je pre dva tímy: Tím "kura s broskyňou" a tím "ázijská kuchyňa"....

Chrumkavé rezne v obale s kukuričnými lupienkami
Extra chrumkavý a lahodný rezník si môžete vychutnať, ak pridáte k strúhanke aj kukuričné lupienky a...

Restovaná ryža s kuracím mäsom
Rýchle recepty zo "zbytkov" v chladničke by sme potrebovali všetci. Nielenže tak ušetríte peniaze, ale aj znížite množstvo odpadu....

Pečené cibuľové kolieska so syrom
Chrumkavá slaná chuťovka je ideálna ako snack pre hostí k limonáde, vínu či pivu. A...

Ryžový šalát s avokádom a mangom
Svieži, farebný a vyvážený, tento šalát z avokáda a manga je jedným z tých receptov, ktoré vám po prvom súste vyčarujú dobrú náladu....

Pasta alla Norma (cestoviny s paradajkovou omáčkou a baklažánom)
Jedna zo sicílskych kulinárskych klasík....