Sladká šošovicová polievka
Foto: saymona
Túto polievku robíme na Nový rok. Je jednoduchá a výborná.
Postup
-
1
Ako prvé si namočím šošovicu a dám variť údené mäso (ja som mala bôčik), pridám k nemu bobkové listy a 3 neošúpané strúčiky cesnaku. Varím tak pol hodinku.
- 2
Na troche masti spením nakrájanú cibuľu, neskôr pridám klobásu, cesnak a mrkvu. Keď je všetko pekne opražené, zalejem horúcim vývarom spolu s bôčikom. A pridám všetku zeleninu okrem zemiakov a šošovice.
- 3
Varím pokiaľ trošku mrkva nezmäkne a vtedy pridám aj šošovicu. Varím na miernom ohni pokiaľ nezmäkne aj šošovica, vtedy pridám zemiaky (naše zemiaky sú hotové za 5 minút, takže preto ich pridávam tesne pred koncom varenia).
- 4
Ak treba, polievku trochu zahustím zásmažkou a prevaríme. Dochutíme majoránom prípade soľou a korením.
- 5
Dobrú chuť
Tiež Šošovicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu