Vyprážané bravčové rezne
Vyprážané bravčové rezne

Bravčové rezne so strúhankou z čerstvých rožkov fotorecept

sracz - fotkasracz, dnes 08:41
Bravčové rezne so strúhankou z čerstvých rožkov (fotorecept)
Foto: sracz

Dnešný deň som naštartoval 16. rok na našej „Vareške“. Špekuloval som, čím ho osláviť a keďže nový pôvodný recept ešte pripravený nemám, došlo Zobraziť celý popisDnešný deň som naštartoval 16. rok na našej „Vareške“. Špekuloval som, čím ho osláviť a keďže nový pôvodný recept ešte pripravený nemám, došlo mi, že aspoň zmena technológie vyprážaných rezňov, bude ako takým prínosom. Technologický krok som si dovolil pozmeniť v použitej strúhanke. Urobil som ju po svojom. Teda po novom. Nebránime sa novým chutiam, na druhej strane by som si nikdy nedovolil ich niekomu vnucovať, ale keď sa pozdáva aj Vám, nechajte si „pošmakovať“! … veď však čo, zmena je život!

30 minút
príprava

Suroviny

2 ks (čerstvé)
2-3 strúčiky
2 PL nastrúhaný
4-6 vetvičiek
2-3 vetvičky
500-600 g
podľa chuti
podľa chuti
2-3 KL (alebo polohrubá)
2-3 ks
2-3 PL
2-3 PL
2-3 PL
Príloha:
1-1,2 kg



Postup

  1. 1

    Na doma vyprážané rezne toho nikde nebolo treba veľa! Kvalitné mäsko, soľ, polohrubá múka, vajíčka, strúhanka, bravčová masť na vyprážanie a možno ešte príloha zo zemiakov. Ja som klasickú múku nahradil mandľovou, strúhankou „po novom“ a upravené rezne vyprážam „à la Viedeň“, teda na kombinácii bravčovej škvarenej masti, masla a oleja.

    Bravčové rezne so strúhankou z čerstvých rožkov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do nádobky elektrického mixéra s nožmi som vložil kúsky dvoch čerstvých rohlíkov, tri olúpané strúčiky cesnaku, dve PL strúhaného syra parmigiano reggiano, čerstvé halúzky tymianu a petržlenovej vňate a

    Bravčové rezne so strúhankou z čerstvých rožkov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    krátko ich nahrubšie „pokrájal“ – začal som tzv. „pulzovaním“.

    Bravčové rezne so strúhankou z čerstvých rožkov (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rezne bravčového pliecka, kúpil som iba tri, som naklepal, posypal soľou, čerstvo mletým korením štyroch farieb a mandľovou múkou, následne „okúpal“ v rozšľahaných vajíčkach a napokon obojstranne ľahko položil do práve pripravenej strúhanky – vajíčka a strúhanku som ešte raz zopakoval.

    Bravčové rezne so strúhankou z čerstvých rožkov (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rezne som vypražil na „emulzii“ z masti, masla a oleja, (vo Viedni to vraj robia postupne, zvlášť na masti, na oleji a napokon na masle!),

    Bravčové rezne so strúhankou z čerstvých rožkov (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    na červeno-hnedo.

    Bravčové rezne so strúhankou z čerstvých rožkov (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zemiaky, pokrájané na kocky, som uvaril, scedil, posypal soľou a zalial prepraženým maslom.

    Bravčové rezne so strúhankou z čerstvých rožkov (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Poukladal na taniere, na rezeň pridal tatárskú omáčku a obed bol pripravený.

    Bravčové rezne so strúhankou z čerstvých rožkov (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu