Bravčové rezne so strúhankou z čerstvých rožkov fotorecept
Dnešný deň som naštartoval 16. rok na našej „Vareške“. Špekuloval som, čím ho osláviť a keďže nový pôvodný recept ešte pripravený nemám, došlo Zobraziť celý popisDnešný deň som naštartoval 16. rok na našej „Vareške“. Špekuloval som, čím ho osláviť a keďže nový pôvodný recept ešte pripravený nemám, došlo mi, že aspoň zmena technológie vyprážaných rezňov, bude ako takým prínosom. Technologický krok som si dovolil pozmeniť v použitej strúhanke. Urobil som ju po svojom. Teda po novom. Nebránime sa novým chutiam, na druhej strane by som si nikdy nedovolil ich niekomu vnucovať, ale keď sa pozdáva aj Vám, nechajte si „pošmakovať“! … veď však čo, zmena je život!
príprava
Suroviny
2 ks (čerstvé) |
|
2-3 strúčiky |
|
2 PL nastrúhaný |
|
4-6 vetvičiek |
|
2-3 vetvičky |
|
500-600 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2-3 KL (alebo polohrubá) |
|
2-3 ks |
|
2-3 PL |
|
2-3 PL |
|
2-3 PL |
|
Príloha: | |
1-1,2 kg |
|
|
Postup
-
1
Na doma vyprážané rezne toho nikde nebolo treba veľa! Kvalitné mäsko, soľ, polohrubá múka, vajíčka, strúhanka, bravčová masť na vyprážanie a možno ešte príloha zo zemiakov. Ja som klasickú múku nahradil mandľovou, strúhankou „po novom“ a upravené rezne vyprážam „à la Viedeň“, teda na kombinácii bravčovej škvarenej masti, masla a oleja.
-
2
Do nádobky elektrického mixéra s nožmi som vložil kúsky dvoch čerstvých rohlíkov, tri olúpané strúčiky cesnaku, dve PL strúhaného syra parmigiano reggiano, čerstvé halúzky tymianu a petržlenovej vňate a
-
3
krátko ich nahrubšie „pokrájal“ – začal som tzv. „pulzovaním“.
-
4
Rezne bravčového pliecka, kúpil som iba tri, som naklepal, posypal soľou, čerstvo mletým korením štyroch farieb a mandľovou múkou, následne „okúpal“ v rozšľahaných vajíčkach a napokon obojstranne ľahko položil do práve pripravenej strúhanky – vajíčka a strúhanku som ešte raz zopakoval.
-
5
Rezne som vypražil na „emulzii“ z masti, masla a oleja, (vo Viedni to vraj robia postupne, zvlášť na masti, na oleji a napokon na masle!),
-
6
na červeno-hnedo.
-
7
Zemiaky, pokrájané na kocky, som uvaril, scedil, posypal soľou a zalial prepraženým maslom.
-
8
Poukladal na taniere, na rezeň pridal tatárskú omáčku a obed bol pripravený.
Diskusia k receptu