Hovädzí vývar
Hovädzí vývar

Silný vývar z pečeného hovädzieho s bezlepkovými rezancami

novalim - fotkanovalim, 18. marca 2023. Komerčný recept.
Silný vývar z pečeného hovädzieho s bezlepkovými rezancami
Foto: novalim

O vývaroch je známe, že vás zahrejú a dodajú potrebné minerály pre vaše zdravie a energiu. Vedeli ste ale, že taký poctivý sa varí Zobraziť celý popisO vývaroch je známe, že vás zahrejú a dodajú potrebné minerály pre vaše zdravie a energiu. Vedeli ste ale, že taký poctivý sa varí aj 7-12 hodín? Zdá sa vám to pridlho? My sme to vyskúšali a zistili sme, že sa v podstate varí sám. A keď mäsko predtým ešte predpečiete, bude sa vám rozpadávať na jazyku. S našimi bezlepkovými rezancami bol naozaj výdatný a chutil fantasticky.
Zdroj: www.novalim.sk

6-8
porcií
7 hodín minút
príprava
6-7 hodín minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg na vývar (ideálne rebro z mladého býka, roštenka, atď.)
4 ks
5 ks
3 ks (aj s vňaťou)
1 ks
kúsok
1 ks
3-4 strúčiky
1 ks (nemusí byť)
5-6 guľôčok
1/4 ČL
1/4 ČL
1-2 bal.




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme a spolu so špikovými kosťami rozložíme na stredne veľký plech. Zeleninu očitíme, umyjeme a na plech s mäsom pridáme na polovicu prekrojenú cibuľu aj so spodnou vrstvou šupky, cesnak tiež so šupkou, dve mrkvy a dva petržleny, ktoré sme tak isto prekrojili na polovicu. Osolíme, podlejeme troškou vody a dáme piecť do rúry vyhriatej na 220-230 °C. Pečieme približne 30 minút. Po 10 minútach pečenia tri špikové kosti vytiahneme a necháme dopiecť iba jeden.

  2. 2

    Upečené mäso, zeleninu a všetky štyri špikové kosti preložíme z plechu do hrnca (ostatnú zeleninu budeme pridávať až na záver varenia). Zalejeme asi 6 litrami vody a prilejeme aj výpek z plechu. Pridáme celé čierne korenie, kurkumu, karí a jemne dosolíme. Je dôležité, aby polievka nezovrela, lebo by sa zakalila. Privedieme ju tesne pod bod varu a necháme na malom ohni potom variť asi 6 hodín. Ak z vývaru ubudne priveľa tekutiny, môžeme prípadne doliať trochu zovretej vody. Na posledných 30-40 minút varenia pridáme všetku zvyšnú očistenú zeleninu aj s petržlenovou vňaťou.

  3. 3

    Bezlepkové rezance uvaríme podľa návodu na obale. Mäso z pripraveného vývaru natrháme na menšie kúsky a pridáme do každej porcie.

Diskusia k receptu