
Thajský šalát
Mrkvu si po dĺžke nakrájame na tenučké plátky. Tie potom nakrájame na úzke slížiky. Na...

Úhrabky
Chutné rýchle jedlo, originálne využitie halušiek, ktoré ostali... ak ostanú :-)

Plnka do kuraťa
Plnka je moja špecialita a doma ju nikto iný nerobieva. Veľmi jednoduchá a chutná.

Cesnaková nátierka
Postrúhaný syr, pretlačený cesnat a tatarku zmiešane, nemusíme ani dochucovat soľou. Cesnaku môžeme sať...

Bravčová panenka so šampiňónovým prelivom
Moja prvá cesta do zahraniča po revolúcii viedla do Paríža, tešila som sa ako malé decko...

Soničkina cesnaková nátierka
Keď sme sa stretávali na chate celá rodina, sesternica priniesla vždy túto nátierku, a zjedla...

Hrušky plnené bryndzovou nátierkou
Nepamätám, odkiaľ mám tento recept, prosto je v mojej zbierke :-) Mám rada rýchle...

Syrové guľky
Recept som dávnejšie našla napísaný na kuse papiera, ktorý bol vložený v časopise v čakárni u...

Nepečená gaštanová torta
Tento recept som dostala od mojej priateľky Aničky z Bratislavy, nedávno som tortu urobila a mala...

Avokádová nátierka s mrkvou
odkiaľ recept pochádza? odo mňa a vznikol ako varianta k inému, mrkvou som nahradil inú ingredienciu,...

Brokolicové karbonátky
Niekedy si potrebujeme oddýchnuť od mäsových jedál. Tento recept je síce ľahký ale veľa zasýti...

Cukinová nátierka
Na troche oleja osmažíme na drobno pokrájanú cibuľu. Pridáme na kocečky pokrájanú papriku a chvíľu podusíme....

Fondue bourguignonne-Topené burgundské mäso
Potrebujeme set na fondue. Je to liehový varič s podstavcom, nerezová alebo medená hlbšia panvička,...

Čína s tofu
Marinadu si vymiešame a pridame nakrajane tofu. Nechame marinovat asi pol hodinku. Vo voku si na kvapke...

Čokoladový láva-koláč s ovocnou polevou
Najprv si uvarime ovocnu polevu:Ovocie dame do hrnca zalejeme polovicou vody, pridame cukor a chvilu povaríme. Ked...

Celozrné penne s cuketou a tofu
Tento recept je z knižky od Bukovského, patrí k mojim obľúbeným, naučila som sa pri...

Kukurica s makom od starkej Marky
Túto zvláštnu kombináciu robievala moja starká Marka na páračky. Pozvala svoje kamarátky, ktoré vždy rada...

Zapečené avokádo
Toto je výborné predjedlo. Mám nesmierne rada avokádo, dajú sa s ním robiť divy...

Predjedlo z tuniaka
do tuniaka bez nálevu pridajte na drobno pokrájané kyslé uhorky, pokrájanú pažítku, opláchnuté kapary/aby neboli veľmi...

Losos s mandľami
Celé oloupané mandle opečeme dorůžova na pár kapkách oleje. Dáme stranou, necháme vychladnout.

Pribináčik
Je chutný a zdravý. Robím ho vtedy keď máme chuť. Je na nerozoznanie chuťovo od pribináčka z...

Korenené mandle
Velmi jedlé pohoštění, díky trojí barvě i efektní na miskách či jedné míse

Zvolenská zapekanka
Tento recept konečne získala moja kolegyňa Katka2. Ja som ho robila predvčerom. Bol tu síce...

Študentské zemiačiky
Na vysokoškolskom internáte toto jedlo patrilo medzi klasiku. Keď si nič nemal, pochodil si po...

Zeleninová polievka s vaječným závitkom
Túto polievku robím najradšej na jar z mladej zeleniny, ale príde k chuti aj v zime...

Moje veľkonočné vajíčka
Vždy sa veľmi teším na Veľkú noc - asi preto, že je to príchod nového života,...

Zapekané paradajky so syrom
Tento recept som vyskúšala už ako 7-ročná a stále ho mám v obľube. Je veľmi jednoduchý,...

Praženica s kukuricou a pórom
Pór umyjeme a nakrájame na rezance a spolu s kukuricou zľahka urestujeme na rozohriatom masle.

Ružičkový kel ako príloha
Robil talian v TV raz, ale odtvedy som to robila už dva razy, a je...

Švajčiarske syrové fondue
No, pravé švajčiarske asi nie, ale má k nemu dosť blízko, ak porovnávam s...