Falošné bryndzové halušky fotorecept

tankaa - fotkatankaa, 31. júla 2010
Falošné bryndzové halušky (fotorecept)
Foto: tankaa

Toto sú halušky pre tých,čo bryndzové moc nemusia,ako ja a sú hotové za pár minút.

5
porcií
30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

cesto:
1/2 kg
2 ks
4 dcl
1/2 KL
1 ks
10 dkg




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín si pripravíme cesto.

    Falošné bryndzové halušky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misky si dáme múku,vajcia,sol a vodu .

    Falošné bryndzové halušky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vymiešame si vláčne haluškové cesto,ak je husté môžete pridať vodu,alebo naopak trochu múky,ale môžete na cesto použiť aj svoj recept ak máte nejaký osvedčený.

    Falošné bryndzové halušky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto si dáme do haluškárne

    Falošné bryndzové halušky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a môžeme dať variť do predom rozvarenej a osolenej vody

    Falošné bryndzové halušky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď halušky vyplávajú na vrch,necháme chvilu povariť.

    Falošné bryndzové halušky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom ich precedime a necháme odkvapať.

    Falošné bryndzové halušky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Odkvapané halušky si dáme do misky a premiešame s trochou oleja.

    Falošné bryndzové halušky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Potom pridáme Bánoveckú nátierku a zamiešame.

    Falošné bryndzové halušky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Kto má rád,môže si usmažiť aj trochu údenej slaninky a dať na halušky.

    Falošné bryndzové halušky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Hotovo.

    Falošné bryndzové halušky (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

kucharronald
Wau...je to ľahká a rýchla...len neviem, či sa u nás dá kúpiť Bánovecká nátierka...Myslíš, že sa v jednote nájde?
evusik
tak toto sa mi páči, aj keď ja bryndzové halušky milujem.... tieto nátierky sú také čudo.... môžeš ich natrieť na chlieb, dať na halušky, alebo z nich spraviť falošné tiramisu a furt je to dobré .... možno sú aj iné možnosti :-)
tankaa
už som to skúšala aj s neochutenou nátierkou s lidla a bolo to dobré
tatranka
Určite sú výborné.Ja mávam po bryndzových haluškách kŕče.Ale z bryndzovej nátierky a bryndze nie.Práve v tejto kombinácii s haluškami.Takže tento recept vítam.
evanaaa
Amožno by sa dala použiť aj iná neochutená nátierka, veď nakoniec sú rovnaké, takže Ronald, môžeš vyskúšať, tak ako píše aj Tankaa.
satin222
ja to robievam so syrom bambino a pochuťkovou smotanou......
monzy
Mne tam chýbajú zemiaky. Do bryndzových halušiek, pravých alebo nepravých, by mali ísť. Aj keď halušky sú potom tmavšie. Halušky bez zemiakov sa u nás volajú "čušky" a používajú sa ako príloha k paprikášu a podobným jedlám.
Ja dávam približne toľko zemiakov ako múky a halušky sú skvelé. Po tom, ako ich scedím, ich premiešam s masťou, ktorá mi vznikne pri opražení slaninky, takže z mojej strany žiadna diéta :-)
zela
Ak si chcem zjednodušiť varenie bryndzových halušiek,alebo ak nemám veľa času robím to takto- vyvarím cestoviny-mušličky - nakrájam slaninku a cibuľku-popražím,dám na cestoviny a na to bryndzu.
volt
monzy dnes 08:33
TOTO JE SPRAVNY RECEPT co pise monzy a este hadzane lyzickou na lopare a nie volajake kvapkane!
jezibabka1
@monzy ja som nejak nepozerala na prípravu halušiek, ja takto robím prílohu a voláme ich "nokerle", ale halušky poctivo robím zo zemiakov:) s poctivo vypraženou slaninkou , ako Ty:) @volt súhlasím aj s Tebou, hádzané halušky sú mňam, ale zbytok mojej rodinky lubi takéto "kvapkané", tak sa musím prispôsobiť :)))))
tankaa
monzy ,aj ja keď robím bryndzové halušky,tak robím podctivo zemiakove,ale tu ide teraz o taku napodobeninu bryndzových halušiek a hlavne rýchlovka preto aj názov falošné a aj v návode pišem ,že každý si môže spraviť cesto podla svojho receptu
tankaa
volt máte pravdu na PRAVE bryndzové halušky je to správny recept ,ale ten názov falošné musia byť niečim falošne.
hannah22
to nevadí že falošné ale ako nápad dobré a pre nás čo nesmieme bryndzu súúúper, už sa teším na to ako si ich urobím, dík ... :))
tankaa
hannah22 určite Vám budú chutiť,môj manžel zbožňuje bryndzove,ale keď si ja spravim tieti falošné tak sa do nich pustí tiež.
aroooo
monzy,zemiakové halušky budú menej "čierne",keď hneď po nastrúhaní zemiaky zalejete trochou vriacej vody čo už vrie na ich varenie a len dosypete múkou.
evanaaa
Tankaa, Monzy asi nepochopil, prečo sú tie halušky " falošné ", viem, že pravé sú pravé ale ja ich často robím takto, ako ty. Buď nemám zemiaky alebo sa mi nechce strúhať, ale bryndzu tam dávam, takže sú napoly falošné. A chutia mi aj takto, z " nokerlového " cesta. Samozrejme, vieme, že halušky sú príloha k perekeltu a paprikášu.
tankaa
evanaaa,presne tak ako píšete sú to take rýchlovky ked nemáme čas alebo sa nám moc nechce a nám chutia aj také
tetuska
namiesto halušiek dávam aj cestovinu-kolienka, špirálky a pod., je to ľahká a rýchla večera...
jozefjozef
Originál ostane originálom! U nás sa zemiaky nestrúhajú, ale ich dáme do mixéra a potom pridáme múku a urobíme v mixéri aj cesto. Je to jednoduché a rýchle.
daanoo
Aj bez zemiakov sú halušky výborne. Recept mám v KK
nomiada
@Tankaa nemala som zemiaky, tak som urobila tvoje halušky. Mňam, pekný deň prajem
vanilka111
ja zemiaky rozmixujem a do takejto vody dám,len osolenú múku a trochu oleja. takže to trochu oklamem,ale sú zemiakové,ale vždy s bryndzou. na tom si dáme záležať...ak nie je bryndza,nie sú ani halušky :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia