Foto: tankaa
Toto sú halušky pre tých,čo bryndzové moc nemusia,ako ja a sú hotové za pár minút.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z uvedených surovín si pripravíme cesto.
-
2
Do misky si dáme múku,vajcia,sol a vodu .
-
3
Vymiešame si vláčne haluškové cesto,ak je husté môžete pridať vodu,alebo naopak trochu múky,ale môžete na cesto použiť aj svoj recept ak máte nejaký osvedčený.
-
4
Cesto si dáme do haluškárne
-
5
a môžeme dať variť do predom rozvarenej a osolenej vody
-
6
Keď halušky vyplávajú na vrch,necháme chvilu povariť.
-
7
Potom ich precedime a necháme odkvapať.
-
8
Odkvapané halušky si dáme do misky a premiešame s trochou oleja.
-
9
Potom pridáme Bánoveckú nátierku a zamiešame.
-
10
Kto má rád,môže si usmažiť aj trochu údenej slaninky a dať na halušky.
-
11
Hotovo.
Ja dávam približne toľko zemiakov ako múky a halušky sú skvelé. Po tom, ako ich scedím, ich premiešam s masťou, ktorá mi vznikne pri opražení slaninky, takže z mojej strany žiadna diéta :-)
TOTO JE SPRAVNY RECEPT co pise monzy a este hadzane lyzickou na lopare a nie volajake kvapkane!
U nás vyhráva bambino.