Zemiakový paprikáš

monzet - bez fotkymonzet, 27. júla 2010
Zemiakový paprikáš
Foto: monzet

Jedlo,ktoré hádam všetci poznáme.Mne pripomína detstvo a starkú,ktorá ma ho dávno-dávno naučila pripraviť.A keďže som ho dnes varila,tak ho sem vkladám na oživenie spomienok.Nie Zobraziť celý popisJedlo,ktoré hádam všetci poznáme.Mne pripomína detstvo a starkú,ktorá ma ho dávno-dávno naučila pripraviť.A keďže som ho dnes varila,tak ho sem vkladám na oživenie spomienok.Nie je to nič svetoborné,ale hádam aspoň niekoho receptík poteší

30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
2 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme cibuľku do sklovita,pridáme korenie,rascu,papriku sladkú aj štipľavú,premiešame pridáme nakrájané zemiaky,podlejeme vodou a za občasného premiešania dusíme.Keď sú zemiaky polomäkké,pridáme nakrájanú klobásku a špekačku a dodusíme.Na záver ochutíme majoránom a osolíme.Ako prílohu podávame nakladanú zeleninu,alebo pohár kyslého mliečka.Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

marta23
Je to jednoduché aj pre začiatočníčky. Veru si toto jedlo niekedy urobím, suroviny mám, ďakujem. Ukladám,
vini55
Jedno vylepšenie, v tlakovom hrnci za sedem minút hotové.
milina
Samozrejme, že receptík poznáme väčšina a ja pridávam ešte papriku zelenú aj paradajky a v zime lečo.
monzy
Výborná papina, robíme to viackrát do roka. Ale ja by som to "nekazil" tou špekačkou. Treba tam dať len poctivú klobásku :-)
sovka62
Alebo aj nič, ani špekáčku, ani klobásu, je to dobré samo o sebe.
mblick
Výborné, poznám. No ja nakrájam špekačky alebo klobásu na malé kúsky a opečiem spolu s cibulou. Zemiaky pridávam až potom.
jezibabka1
voláme to falošný guláš a či je s klobáskou alebo nie, chutí každému:)
tinca
súhlasím so @sovka je to dobré bez klobásy, často si to robím, u nás sa to volá slepý guláš preto, že je bez mäsa
zitar
"krumplipaprikáš", ako to my voláme, robievam, pridávam aj cesnak, ale niekomu nechutí, alebo nemôže..
2angel1
idem to vyskusat zajtra prvy raz tak potom napisem ako sa mi to vydarilo.....
monzet
Fajn 2angel1,potom napíš,či táto "klasika" nesklamala :-)
jerica
@monzet , viem , že to nesúvisý s týmto receptom , ako píšeš , slivkový osúch bol len akoby blesk po ňom prešiel , ani ja sama som ho nenešla , len v mojich receptoch , škoda , je to fajnový osúch, nevesta ho zbožňuje , mohli aj varecháčky , nevadí , je to na moju škodu,lebo si vieš predstaviť , nie len , že to vážiš , aby si dala na portál seriozne, ale aj fotíš tie momenty aby vystihli postup , potom vkladanie na varechu , nemám vo foto malý súbor kb. ale veľký mgb.
no a to pošlem do redakcie , poprosím , aby mi to pridali k popisu , aj to nie vždy sa mi podarí zosúladiť , a preto sa to stalo ako sa to stalo s mojim receptom aj na posýpku ako robím. Stačilo vysvetlenia , idem spať , je veľa hodín.
pohroma
Ako kucharku-amaterku ma velmi potesilo ze som tu nasla tento recept,aby som si mohla aj sama uvarit jedlo co som poznala,ale nevedela ako na to.takzedakujem :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia