Plnený pstruh

Pstruh s bylinkovou plnkou a tvarohovými knedličkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
70 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pstruhy upravíme na filety. Do mixéra dáme odrezky z ryby, smotanu, cibuľu, soľ, žĺtok a bylinky. Posekáme a fáš dochutíme. Surovú mrkvu ošúpeme, umyjeme a škrabkou pripravíme tenké prúžky. Filety osolíme, potrieme fášom, poukladáme prúžky mrkvy, zasa potrieme fášom, zrolujeme do priesvitnej fólie a zatiahneme, aby vznikla rolka. Varíme vo vodnom kúpeli na 80 °C 15 minút, vyberieme a necháme vychladnúť. Vyberieme z fólie, pokrájame na širšie kolieska a jemne opečieme na masle.
  2. Cuketu so šupkou a mrkvu postrúhame na rezance alebo pokrájame na julienne rezance. Jemne opečieme na olivovom oleji, osolíme a podlejeme vývarom. Vývar necháme odpariť. Rezance musia byť chrumkavé.
  3. Tvarohové knedličky s kôprom: Všetky suroviny spolu zamiešame a dochutíme soľou. Cesto necháme 5 minút odpočinúť. Vytvarujeme rovnaké knedličky a varíme ich v osolenej vode pomaly, aby sa nerozpadli. Uvarené knedličky vyberieme do studenej vody, precedíme a necháme odkvapkať. Nakoniec pridáme troška oleja.
  4. Šafranová omáčka: Do roztopeného masla pridáme šafran, hladkú múku, speníme, zalejeme vývarom, necháme prejsť varom. Pridáme soľ, cukor a zjemníme smotanou. Pridáme trocha bieleho vína, necháme prevrieť a dochutíme.