Čokoládová pena
Čokoládová pena

Jemná mascarpone pena s bielou čokoládou a malinami

ellie17 - bez fotkyellie17, včera 18:43

Tento dezert som si obľúbila pre jeho jednoduchosť, zvládnem ho aj po práci za pár minút. Mascarpone, biela čokoláda a maliny. Je to Zobraziť celý popisTento dezert som si obľúbila pre jeho jednoduchosť, zvládnem ho aj po práci za pár minút. Mascarpone, biela čokoláda a maliny. Je to ideálny dezert, keď chcem niečo bez zbytočného pečenia či dlhého chladenia.

4
porcie
20 (+ chladenie) minút
príprava

Suroviny

250 g
100 g
150 ml (33 %)
1 PL
1/2 ČL
Na ozdobu:
100 g čerstvé
 (lístky)



Postup

  1. 1

    Bielu čokoládu nalámeme na kúsky a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Necháme mierne vychladnúť.

  2. 2

    V miske vyšľaháme mascarpone s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom do hladka.

  3. 3

    V inej miske vyšľaháme smotanu dotuha.

  4. 4

    Do mascarpone zľahka vmiešame vychladnutú čokoládu a potom po častiach šľahačku.

  5. 5

    Hotovú penu rozdelíme do pohárov a dáme chladiť aspoň na 30 minút.

  6. 6

    Pred podávaním ozdobíme malinami a lístkom mäty.

Diskusia k receptu