Nepečený ananásový dezert
Nepečený ananásový dezert

Ananásové tiramisu s medovým mascarpone a želatínovým zrkadlom

ellie17 - bez fotkyellie17, včera 16:15

Ľahký a svieži dezert inšpirovaný tiramisu, no s exotickým nádychom. Piškóty sú namáčané do kávy s rumom, s vrstvou jemného medového krému z Zobraziť celý popisĽahký a svieži dezert inšpirovaný tiramisu, no s exotickým nádychom. Piškóty sú namáčané do kávy s rumom, s vrstvou jemného medového krému z mascarpone a šľahačky, doplnené plátkami ananásu. Navrchu je želatínová vrstva zo šťavy z kompótu, ktorá dezertu dodá krásny vzhľad aj chuť.

8
porcií
25 minút
príprava

Suroviny

Spodná vrstva:
200 g
150 ml (uvarená, vychladená)
3 PL (um alebo klasický)
Krémová vrstva:
250 g
200 ml
1 bal. (stužovač šľahačky)
2 PL
4 plátky
2 PL (na napučanie želatíny)
Ovocná vrstva:
1 plechovka (celé kolieska)
200 ml
Vrchná želatínová vrstva:
200 ml
2 plátky
2 PL
50 ml



Postup

  1. 1

    Uvarenú kávu necháme úplne vychladnúť. Primiešame do nej rum. Piškóty krátko máčame v rumom ochutenej káve a ukladáme na dno formy (cca 20×30 cm alebo okrúhla tortová).

  2. 2

    Želatínu (4 plátky) namočíme do studenej vody na 5 minút. Smotanu vyšľaháme so Smetafixom do polotuha. V mise zmiešame mascarpone s medom. Želatínu vyžmýkame, rozpustíme v 2 PL horúcej vody a vmiešame do mascarpone. Jemne do krému zapracujeme šľahačku. Polovicu krému nanesieme na piškóty.

  3. 3

    Na krém poukladáme kolieska ananásu. Zvyšok krému rozotrieme navrch.

  4. 4

    Želatínu (2 plátky) namočíme do studenej vody. V rajnici zohrejeme vodu so šťavou z kompótu a cukrom (nevaríme). Pridáme vyžmýkanú želatínu, premiešame a necháme mierne vychladnúť. Rovnomerne nalejeme na povrch dezertu.

  5. 5

    Dezert necháme stuhnúť aspoň 4 hodiny, ideálne cez noc.

Diskusia k receptu