Ananásové tiramisu s medovým mascarpone a želatínovým zrkadlom
Ľahký a svieži dezert inšpirovaný tiramisu, no s exotickým nádychom. Piškóty sú namáčané do kávy s rumom, s vrstvou jemného medového krému z Zobraziť celý popisĽahký a svieži dezert inšpirovaný tiramisu, no s exotickým nádychom. Piškóty sú namáčané do kávy s rumom, s vrstvou jemného medového krému z mascarpone a šľahačky, doplnené plátkami ananásu. Navrchu je želatínová vrstva zo šťavy z kompótu, ktorá dezertu dodá krásny vzhľad aj chuť.
porcií
príprava
Suroviny
Spodná vrstva: | |
200 g |
|
150 ml (uvarená, vychladená) |
|
3 PL (um alebo klasický) |
|
Krémová vrstva: | |
250 g |
|
200 ml |
|
1 bal. (stužovač šľahačky) |
|
2 PL |
|
4 plátky |
|
2 PL (na napučanie želatíny) |
|
Ovocná vrstva: | |
1 plechovka (celé kolieska) |
|
200 ml |
|
Vrchná želatínová vrstva: | |
200 ml |
|
2 plátky |
|
2 PL |
|
50 ml |
|
Postup
-
1
Uvarenú kávu necháme úplne vychladnúť. Primiešame do nej rum. Piškóty krátko máčame v rumom ochutenej káve a ukladáme na dno formy (cca 20×30 cm alebo okrúhla tortová).
- 2
Želatínu (4 plátky) namočíme do studenej vody na 5 minút. Smotanu vyšľaháme so Smetafixom do polotuha. V mise zmiešame mascarpone s medom. Želatínu vyžmýkame, rozpustíme v 2 PL horúcej vody a vmiešame do mascarpone. Jemne do krému zapracujeme šľahačku. Polovicu krému nanesieme na piškóty.
- 3
Na krém poukladáme kolieska ananásu. Zvyšok krému rozotrieme navrch.
- 4
Želatínu (2 plátky) namočíme do studenej vody. V rajnici zohrejeme vodu so šťavou z kompótu a cukrom (nevaríme). Pridáme vyžmýkanú želatínu, premiešame a necháme mierne vychladnúť. Rovnomerne nalejeme na povrch dezertu.
- 5
Dezert necháme stuhnúť aspoň 4 hodiny, ideálne cez noc.
Tiež dezert:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu