Mliečna polievka
Mliečna polievka

Mrkvovo-šampiňónovo-mliečna polievka fotorecept

felix67 - bez fotkyfelix67, 20. augusta 2017
Mrkvovo-šampiňónovo-mliečna polievka (fotorecept)
Foto: felix67

Rád varím z toho, čo zrovna máme doma, aby sa všetko minulo a nič nevyhodilo. Táto polievočka je jemná a sladučká, niečo pre detičky, ale pochutia si určite aj ostatní tak ako aj my.

6
porcií
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL
1 PL
1 ks
1 PL
1 l
0,5 l
5 zrniečok
5 zrniečok
1 ks
1 ČL
1 PL
400 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme masť a necháme ju rozpustiť. Pridáme cukor a necháme ho skaramelizovať do zlata.

    Mrkvovo-šampiňónovo-mliečna polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme na drobno nakrájanú cibuľku, ktorú osmažime a pridáme múku. Múku necháme speniť. (Ten, kto múku nepoužíva, nech ju vynechá.)

    Mrkvovo-šampiňónovo-mliečna polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zalejeme studenou vodou a mliekom a pridáme koreniny. Privedieme do varu a za častého miešania varíme 10 minút na miernom ohni.

    Mrkvovo-šampiňónovo-mliečna polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Očistíme a nakrájame si mrkvu a šampiňóny. Môžete si nachystať ešte pred zahájením varenia.

    Mrkvovo-šampiňónovo-mliečna polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zvýšime plameň a pridáme zeleninu. Po zovretí opäť plameň stlmíme a pozvoľna varíme pol hodinu.

    Mrkvovo-šampiňónovo-mliečna polievka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kto nepoužíva múku, môže nakoniec polievku zahustiť škrobom (dávkovanie je napísané na obale) a prevarí ešte 5 minút. A ten, kto ľúbi na kyslo, môže na záver pridať horúci ocot podľa chuti. Ocot treba prilievať po troškách, aby sa mlieko nezgrclo.

Diskusia k receptu