Mliečna polievka z čerstvých fazuľových strukov fotorecept
Foto: olinecka
Výborná mliečna polievka, ktorá zasýti v týchto horúcich dňoch. U nás boli k polievke zemiakové placky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1-2 hrste (čerstvé) |
|
3-4 ks ( nakrájané na kocky) |
|
|
|
|
|
1 hrsť (čerstvý) |
|
250 ml (na varenie alebo šľahanie) |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Pripravíme suroviny na polievku. Zemiaky očistíme pokrájame na kocky. Fazuľové struky očistíme, prekrojíme na polovicu. Zemiaky aj struky dáme do hrnca, zalejeme vodou, aby boli zakryté. Pridáme trocha soli a necháme variť do zmäknutia.
-
2
1 PL čerstvého masla rozpustíme, pridáme mleté čierne korenie, 1PL hladkej múky, urobíme svetlú zápražku, zalejeme ju vodou z polievky a zápražku vlejeme do polievky. Pridáme pokrájaný čerstvý kôpor a necháme za občasného miešania prevariť. Nakoniec do polievky pridáme smotanu izbovej teploty a 2 PL masla. Necháme krátko zovrieť, ochutíme soľou a octom podľa seba. Po uvarení podávame s čerstvým chlebom, žemľou... U nás boli k polievke zemiakové placky. Dobrú chuť.
Veru fajnový ďakujem za nahliadnutie môjho receptu.
Aj u nás som rada že si si našiel čas prečítať môj recept.
Ďakujem som rada že som narobila, chute.
PS ,ešte aj tie placky boli ,akurát že boli cuketové a aj tie boli mňam.
Tak to teda... Ani sme sa nedohodli, ďakujem za nahliadnutie môjho receptu som rada že sa našiel čas, prečítať.
Verím že s tou slaninkou musí byť fantázia chuti. Ďakujem za príjemný komentár.