Batatové krokety s bezlepkovou strúhankou a rýchlym domácim kečupom
Náš dnešný recept vám príde vhod aj ako hlavné jedlo, aj ako príloha. Batatové krokety s našou bezlepkovou strúhankou sa
hodia k akémukoľvek Zobraziť celý popisNáš dnešný recept vám príde vhod aj ako hlavné jedlo, aj ako príloha. Batatové krokety s našou bezlepkovou strúhankou sa
hodia k akémukoľvek mäsovému pokrmu, ale môžete ich podávať aj samostatne so šalátom. My sme zvolili druhú variantu a s
rýchlym domácim kečupom, ktorého prípravu zvládnu aj deti, chutili fantasticky.
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
3 ks stredne veľké |
|
1 a 1/2 ČL rôzne (oregano, tymian, rozmarín) |
|
1-2 PL |
|
Na kečup: | |
30 ml (čistý bez prísad) |
|
1/3 hrnčeka (alebo šťava) |
|
2 PL |
|
2 ČL tekutý |
|
1/4 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1/4 ČL |
|
Na šalát: | |
(rôzne druhy) |
|
|
Postup
-
1
Bataty v šupke uvaríme - ideálne na pare tak, aby boli zvonka mäkké a zvnútra ešte tvrdé. Trvá to na pare približne 20 minút. Necháme vychladnúť, potom ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Postrúhané sladké zemiaky zmiešame s bylinkami a so strúhankou.
- 2
Lyžicou odoberáme z batatovej zmesi a tvarujeme malé šulčeky. Tie poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme na 190 °C približne 40 minút. V polovici pečenia ich otočíme. Ak chceme, aby boli chrumkavejšie, na posledných 10 minút zvýšime v rúre teplotu na 200 °C. Pred podávaním necháme krokety aspoň 5 minút vychladnúť.
- 3
Na kečup si zmiešame v miske všetky ingrediencie dohromady. Krokety podávame s miešaným listovým šalátom pokvapkaným citrónovou šťavou.
- 4
Tip: Krokety môžeme pripraviť aj vysmážaním na rozpálenom oleji. Pred tým ich ale treba v strúhanke obaliť aj zvonka.
Tiež krokety:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu