Batatové krokety
Batatové krokety

Batatové krokety s bezlepkovou strúhankou a rýchlym domácim kečupom

novalim - fotkanovalim, včera 17:30. Komerčný recept.
Batatové krokety s bezlepkovou strúhankou a rýchlym domácim kečupom
Foto: novalim

Náš dnešný recept vám príde vhod aj ako hlavné jedlo, aj ako príloha. Batatové krokety s našou bezlepkovou strúhankou sa hodia k akémukoľvek Zobraziť celý popisNáš dnešný recept vám príde vhod aj ako hlavné jedlo, aj ako príloha. Batatové krokety s našou bezlepkovou strúhankou sa hodia k akémukoľvek mäsovému pokrmu, ale môžete ich podávať aj samostatne so šalátom. My sme zvolili druhú variantu a s rýchlym domácim kečupom, ktorého prípravu zvládnu aj deti, chutili fantasticky.
Zdroj: www.novalim.sk

2
porcie
70 minút
príprava
40 minút
na 190 °C

Suroviny

3 ks stredne veľké
1 a 1/2 ČL rôzne (oregano, tymian, rozmarín)
1-2 PL
Na kečup:
30 ml (čistý bez prísad)
1/3 hrnčeka (alebo šťava)
2 PL
2 ČL tekutý
1/4 ČL
1/4 ČL
1/4 ČL
1/4 ČL
Na šalát:
 (rôzne druhy)



Postup

  1. 1

    Bataty v šupke uvaríme - ideálne na pare tak, aby boli zvonka mäkké a zvnútra ešte tvrdé. Trvá to na pare približne 20 minút. Necháme vychladnúť, potom ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Postrúhané sladké zemiaky zmiešame s bylinkami a so strúhankou.

  2. 2

    Lyžicou odoberáme z batatovej zmesi a tvarujeme malé šulčeky. Tie poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme na 190 °C približne 40 minút. V polovici pečenia ich otočíme. Ak chceme, aby boli chrumkavejšie, na posledných 10 minút zvýšime v rúre teplotu na 200 °C. Pred podávaním necháme krokety aspoň 5 minút vychladnúť.

  3. 3

    Na kečup si zmiešame v miske všetky ingrediencie dohromady. Krokety podávame s miešaným listovým šalátom pokvapkaným citrónovou šťavou.

  4. 4

    Tip: Krokety môžeme pripraviť aj vysmážaním na rozpálenom oleji. Pred tým ich ale treba v strúhanke obaliť aj zvonka.

Diskusia k receptu

haji
Zajímavý recept, trocha oleje na hromádky než jdou do trouby by mohla prospět. 40 minut na 190°C je dost dlouhá doba, jen aby z toho nebyly broky... Zajímavý topík.