Brownie cupcakes s malinovým krémom
Lahodný vláčny čokoládový brownie s úžasne sviežim malinovým krémom.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Cupcakes: | |
| 120 g (70 %) |
|
| 115 g |
|
| 220 g |
|
| 1 ČL |
|
| 3 ks (veľkosť L) |
|
| 50 g |
|
| 50 g |
|
| štipka |
|
| Malinové pyré: | |
| 200 g mrazené |
|
| 3-4 PL |
|
| Malinový krém: | |
| 250 g |
|
| 120-140 g |
|
| 4 PL |
|
| 200 ml (40 %) |
|
Postup
-
1
Malinové pyré: Maliny dajte s cukrom do kastróliku a nechajte chvíľku povariť. Ešte teplé prepasírujte cez sitko, aby ste odstránili zrniečka. Z uvedeného množstva malín vznikne asi 120 – 140 g pyré. Prikryte fóliou a dajte schladiť do chladničky.
- 2
Rúru predhrejte na 170 stupňov. Formu na muffiny vyložte papierovými košíčkami. Čokoládu nasekajte a spoločne s maslom rozpustite vo vodnom kúpeli. Zmes premiešajte do hladka a nechajte trochu vychladnúť. Potom prisypte cukor a dobre premiešajte. Vmiešajte vajcia, jedno po druhom, každé vždy dobre zašľahajte. Pridajte vanilku. Nakoniec vsypte preosiatu múku so soľou a dobre premiešajte.
- 3
Cesto rozdeľte do 12 košíčkov a dajte piecť do vyhriatej rúry na 20 minút. Stredy cupcakes by mali ostať ešte trochu vlhké. Nechajte vo forme chvíľku vychladnúť, potom opatrne preneste na chladiacu mriežku.
- 4
Malinový krém: Mascarpone premiešajte s malinovým pyré a cukrom. Potom vlejte smotanu a vyšľahajte do tuhého krému. Ku koncu je lepšie šľahať pomaly, aby ste krém neprešľahali. Podľa chuti môžete prisladiť.
- 5
Krém preneste do zdobiaceho vrecka a nastriekajte na vychladnuté cupcakes. Môžete ozdobiť nasekanou čokoládou alebo čerstvými malinami.
Tiež cupcakes:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Od profi cukrárky mám ďaleko :-D Ďakujem Haji :-)