Zeleninové lievance
Mrkvovo-cuketové lievance s uhorkovými špagetami (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Cuketu umyjeme, zbavíme jadra a spolu s očistenou
mrkvou nastrúhame na hrubšie rezance.
Pridáme ovsené vločky, pokrájanú jarnú cibuľku, nasekanú petržlenovú vňať, žĺtky, soľ, korenie, premiešame
a necháme 20 minút odležať.
- Vyšľaháme bielky s trochou soli
a sneh vmiešame do zeleninovej zmesi.
- Na panvicu
dáme olej a vypražíme malé lievance,
ktoré poukladáme na kuchynský papier.
- Z umytých uhoriek nakrájame vhodným krájačom dlhé rezance v tvare špagiet, mierne osolíme
a opatrne zbavíme vody. Kyslú smotanu
osolíme, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak
a zmiešame s uhorkovými špagetami. Podávame k mrkvovo-cuketovým lievancom.
|