Mrkvová polievka so zemiakovými haluškami
Sýta, lacná a chutná krémová polievka.
2
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks väčšia |
|
1 ks väčší |
|
1 ks malá |
|
400 ml |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 KL drvený |
|
2 ks |
|
Halušky: | |
300 g |
|
100 g |
|
2 kl |
|
Postup
-
1
Mrkvu, zemiak a cibuľu očistíme a nakrájame na drobné kúsky.
- 2
Na oleji 5 minút opražíme cibuľu a mrkvu.
- 3
Do hrnca pridáme nakrájaný zemiak, cesnak a koreniny a varíme do zmäknutia zeleniny (cca 30 minút na miernom ohni). Potom z polievky vyberieme bobkový list a polievku rozmixujeme.
- 4
Halušky pripravíme zvlášť. Najemno nastrúhané očistené zemiaky zmiešame s múkou a so soľou a hádžeme (alebo haluškárujeme) do vriacej osolenej vody. Po tom ako halušky vyplávajú na povrch varíme ešte 3 minúty. Halušky podávame s polievkou.
Tiež mrkvová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Vyzerá vynikajúco ?
Ešte by sa pár naberačiek našlo. Zajtra ju teda pribalím do ruksaku svojmu roznáškovému jednorožcovi a keď ho uvidíš letieť okolo, stačí zamávať. ?
Určite. Zase zaspal, tak ešte nestíhal vyraziť.
Jiste pridas i polivkovou lzici vegety? :-)
Takova krasna jiste vyborna polivka, take chci uvarit. Ale dobrou, cistou, prostou takoveho dochucovadla.
Každému podľa chuti. ? Ja mám rád polievky s výraznými a korenistými chuťami. Vegeta mi zas ale príde lepšia možnosť, ako bujón. ?
Vegeta väčšinou obsahuje MSG čomu je dobré sa vyhýbať!!
Bylinky polievku ochutia prirodzene a sú super zdravé.?
Nikomu by nemali chýbať v kuchyni.?
Bylinky samozrejme používam, ale na druhú stranu sa nesnažím pri svojom varení vyčleniť všetko "nezdravé".
Telo by malo byť zvyknuté aj na trochu "odpadu", aby sa nestalo, že v budúcnosti, keď zjem niečo "nezdravé", tak mi bude týždeň zle. ?
V tomto zimním období je nejlepší sušený ligurček a medvedí cesnak. Spolehlivě ochutí nejen polévku.
Tak ona je dosť sýta aj sama o sebe. A keď si tam hodil hádam viac halušiek, ako polievky, tak sa nečudujem. ?
Nejde mi ani o nejake glutamaty, jasne kazdy podle chuti. ale nemyslim si, ze to surovina vhodna do receptu. Mne osobne vadi Podravk a chuti a hlavne, ta susena mrkev zustane a jsou to takove nechutne drobky. ale to je muj pohled, moje kamoska to miluje asi jako ja maggi. Jen se to nezda vhodne v seznamu surovin. ale uz mlcim :-) Stejne ji uvarim je jinak krasna ta polivka! Kdybych nebyla dnes od rana na cestach, uz bych se cpala s tebou :-)
Jasné, jasné??dnes sa asi 100% zdravo stravovať ani nedá.
Ja sa len teším, že tu je niekto nový kto bude pridávať zeleninové recepty??
K tem haluskam - i na Slovensku jsou rozdilne rc na halusky. Odjakziva a ze je to roku, neexistuje, abych redila bryndzu!! Do horkych halusek (testo bez vajicka) dam tu nejlepsi bryndzu (mam tu slovensky kramek pobliz) a do toho skvarenou, nejlepe opet slovenskou, gazdovskou slaninu. Vytvorim "dedovu mísu" s drevenou lzici a toz si nabirejte! Na Slovensku kdyz jsem a na halusky mam chut, vzdycky se zeptam, jestli davaji echt bryndzu. Redenou nebrat. Jen co nas bude vic u stolu, zase udelam.