Mrkvová polievka
Mrkvová polievka so zemiakovými haluškami
Autor receptu: crenai
Sýta, lacná a chutná krémová polievka.
2 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Mrkvu, zemiak a cibuľu očistíme a nakrájame na drobné kúsky.
- Na oleji 5 minút opražíme cibuľu a mrkvu.
- Do hrnca pridáme nakrájaný zemiak, cesnak a koreniny a varíme do zmäknutia zeleniny (cca 30 minút na miernom ohni). Potom z polievky vyberieme bobkový list a polievku rozmixujeme.
- Halušky pripravíme zvlášť. Najemno nastrúhané očistené zemiaky zmiešame s múkou a so soľou a hádžeme (alebo haluškárujeme) do vriacej osolenej vody. Po tom ako halušky vyplávajú na povrch varíme ešte 3 minúty. Halušky podávame s polievkou.