Mrkvová polievka

Mrkvová polievka so zemiakovými haluškami

Autor receptu: crenai

Sýta, lacná a chutná krémová polievka.

2
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mrkvu, zemiak a cibuľu očistíme a nakrájame na drobné kúsky.
  2. Na oleji 5 minút opražíme cibuľu a mrkvu.
  3. Do hrnca pridáme nakrájaný zemiak, cesnak a koreniny a varíme do zmäknutia zeleniny (cca 30 minút na miernom ohni). Potom z polievky vyberieme bobkový list a polievku rozmixujeme.
  4. Halušky pripravíme zvlášť. Najemno nastrúhané očistené zemiaky zmiešame s múkou a so soľou a hádžeme (alebo haluškárujeme) do vriacej osolenej vody. Po tom ako halušky vyplávajú na povrch varíme ešte 3 minúty. Halušky podávame s polievkou.