Mäsové guľky
Mäsové guľky

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s makarónmi fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 18. októbra 2023
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s makarónmi (fotorecept)
Foto: olinecka

Pre veľkých aj malých, obed či večera s nenáročnou prípravou.

4-5
porcie
20 minút
príprava
35-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Mäsové guľky:
500 g mleté
1-2 ks (podľa veľkosti)
podľa chuti
podľa chuti
1 ks stredne veľká
Paradajková omáčka:
1 konzerva (alebo pohár)
4-5 PL
4 PL
4 ks
1/2 ks
Okrem toho:
1 bal.




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kúsky. Cibuľu očistíme, nadrobno pokrájame a spolu s mäsom pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme vajce, soľ, mleté čierne korenie podľa chuti a všetko dobre premiešame.

    Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s makarónmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na omáčku rozpálime olej a do sklovita orestujeme cibuľu pokrájanú nadrobno. Zasypeme múkou a urobíme svetlú zápražku, do ktorej pridáme bobkový list, trocha soli, paradajkový pretlak a povaríme. Dvoma lyžicami tvoríme z mäsovej zmesi guľky, ktoré vložíme do omáčky a varíme za občasného miešania asi 35-40 minút. Ochutíme trochou cukru, bazalkou. Makaróny uvaríme v slanej vode podľa návodu.

    Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s makarónmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäsové guľky s omáčkou podávame s uvarenými makarónmi. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia