Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s makarónmi fotorecept
Foto: olinecka
Pre veľkých aj malých, obed či večera s nenáročnou prípravou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Mäsové guľky: | |
500 g mleté |
|
1-2 ks (podľa veľkosti) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 ks stredne veľká |
|
Paradajková omáčka: | |
1 konzerva (alebo pohár) |
|
4-5 PL |
|
4 PL |
|
4 ks |
|
1/2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Okrem toho: | |
1 bal. |
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kúsky. Cibuľu očistíme, nadrobno pokrájame a spolu s mäsom pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme vajce, soľ, mleté čierne korenie podľa chuti a všetko dobre premiešame.
-
2
Na omáčku rozpálime olej a do sklovita orestujeme cibuľu pokrájanú nadrobno. Zasypeme múkou a urobíme svetlú zápražku, do ktorej pridáme bobkový list, trocha soli, paradajkový pretlak a povaríme. Dvoma lyžicami tvoríme z mäsovej zmesi guľky, ktoré vložíme do omáčky a varíme za občasného miešania asi 35-40 minút. Ochutíme trochou cukru, bazalkou. Makaróny uvaríme v slanej vode podľa návodu.
-
3
Mäsové guľky s omáčkou podávame s uvarenými makarónmi. Dobrú chuť.
Ja guľky najskôr opražím.
Ale, každý podľa seba. Chválim.
Ďakujem som rada že sa recept páči, komentár potešil.