Mäsové guľky

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s makarónmi (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Pre veľkých aj malých, obed či večera s nenáročnou prípravou.

4-5
porcie
20 minút
príprava
35-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kúsky. Cibuľu očistíme, nadrobno pokrájame a spolu s mäsom pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme vajce, soľ, mleté čierne korenie podľa chuti a všetko dobre premiešame.
  2. Na omáčku rozpálime olej a do sklovita orestujeme cibuľu pokrájanú nadrobno. Zasypeme múkou a urobíme svetlú zápražku, do ktorej pridáme bobkový list, trocha soli, paradajkový pretlak a povaríme. Dvoma lyžicami tvoríme z mäsovej zmesi guľky, ktoré vložíme do omáčky a varíme za občasného miešania asi 35-40 minút. Ochutíme trochou cukru, bazalkou. Makaróny uvaríme v slanej vode podľa návodu.
  3. Mäsové guľky s omáčkou podávame s uvarenými makarónmi. Dobrú chuť.