Karfiolová polievka so zeleninou, zemiakmi a s haluškami fotorecept
Foto: helena10
Na chutnú polievku sme zužitkovali vývar z karfiolu aj karfiolový drobizg, ktorý ostal pri príprave vyprážaného karfiolu.
Suroviny
(zvyšky) |
|
1/3 ks |
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
2 ks |
|
1 ks (aj so zelenou časťou) |
|
1 kocka |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Na halušky: | |
1 ks |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby (alebo voda) |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Na oleji s maslom opražíme nakrajanú cibuľku.
-
2
Pridáme na kocky nakrájanú všetku koreňovú zeleninu a restujeme za občasného miešania, kým nie je napoly mäkká.
-
3
Následne pridáme 2 PL múky, miešame a opražíme.
-
4
Teraz je na rade mletá červená paprika, ktorú krátko orestujeme, aby neprihorela a hneď
-
5
zalejeme vývarom z karfiolu, ktorý nám ostal pri varení, keď sme pripravovali vypražaný karfiol. Dolejeme vodou. Varíme, občas premiešame.
-
6
Postupne pridávame nakrájané zemiaky, aby sa uvarili. A pridáme kocku bujónu.
-
7
Pred dovarením zemiakov vložíme do polievky nadrobno narezaný karfiol (drobizg, zbytok z vyprážaného). Na miernom ohni varíme ďalej.
-
8
Pripravíme si cesto na halušky - ani riedke ani husté.
-
9
Cez sitko na halušky pridáme do polievky, miešame, chvíľku povaríme, ochutnáme.
-
10
Ak treba, polievku dochutíme, vypneme a nasypeme postrihanú petržlenovú vňať. Hotovo. Želám dobrú chuť.
Diskusia k receptu