Hovädzie stehno na spôsob sviečkovej (fotorecept)

Autor receptu: fitneska

Týmto spôsobom robievala sviečkovú moja mama a robím ju tak aj ja, lebo je skvelá. Zvyknem používať rôzne druhy mäsa. Dnes to bolo hovädzie stehno.

20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny:
  2. Cibuľu nakrájame a na primeranom množstve oleja urobíme cibuľový základ.
  3. Očistenú mrkvu a zeler nakrájame na menšie kúsky.
  4. Mäso opečieme zo všetkých strán priamo v hotovom cibuľovom základe.
  5. K mäsu pridáme nakrájanú zeleninu, polovicu citróna, soľ, nové mleté korenie a bobkový list. Zalejeme vriacou vodou len zarovno materiálu :)
  6. Dusíme. V tlakovom hrnci 1 hodinu od syčania.
  7. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho spolu s citrónom a bobkovým listom a udusenú zeleninu rozmixujeme v mixéri.
  8. Hotovú omáčku prelejeme do hrnca, pridáme lyžičku horčice a zjemníme šľahačkovou smotanou. Ak treba, trošku dosladíme cukrom a necháme chvíľku prejsť varom.
  9. Vychladnuté mäso nakrájame na plátky. Podávame s knedľou alebo cestovinami. My uprednostňujeme cestoviny. Tak, a dnes je navarené :)