Hovädzie stehno na spôsob sviečkovej (fotorecept)
Autor receptu: fitneska
Týmto spôsobom robievala sviečkovú moja mama a robím ju tak aj ja, lebo je skvelá. Zvyknem používať rôzne druhy mäsa. Dnes to bolo hovädzie stehno.
20 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Suroviny:
- Cibuľu nakrájame a na primeranom množstve oleja urobíme cibuľový základ.
- Očistenú mrkvu a zeler nakrájame na menšie kúsky.
- Mäso opečieme zo všetkých strán priamo v hotovom cibuľovom základe.
- K mäsu pridáme nakrájanú zeleninu, polovicu citróna, soľ, nové mleté korenie a bobkový list. Zalejeme vriacou vodou len zarovno materiálu :)
- Dusíme. V tlakovom hrnci 1 hodinu od syčania.
- Keď je mäso mäkké, vyberieme ho spolu s citrónom a bobkovým listom a udusenú zeleninu rozmixujeme v mixéri.
- Hotovú omáčku prelejeme do hrnca, pridáme lyžičku horčice a zjemníme šľahačkovou smotanou. Ak treba, trošku dosladíme cukrom a necháme chvíľku prejsť varom.
- Vychladnuté mäso nakrájame na plátky. Podávame s knedľou alebo cestovinami. My uprednostňujeme cestoviny.
Tak, a dnes je navarené :)