Hovädzí vývar so špikovými knedličkami a zeleninou
šéfkuchár hotela Devín v Bratislave, 4. apríla 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
| Hovädzí vývar: | |
| 400 g |
|
| 150 g |
|
| 2 ks |
|
| 1,25 l |
|
| 150 g |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 1/2 ks |
|
| 2 strúčiky |
|
| 1 PL |
|
| 4 guľôčky |
|
| 4 guľôčky |
|
| 2 ks |
|
| 20 g |
|
| 1 PL |
|
| Špikové knedličky: | |
| 2 ks |
|
| 100 g |
|
| 20 g |
|
| 30 g |
|
| 5 g |
|
|
|
|
|
|
|
| (z vývaru) |
|
Postup
-
1
V hrnci na oleji opražíme kosti z každej strany. Pridáme mäso, koreniny, zeleninu, soľ, stonky z petržlenovej vňate, zalejeme studenou vodou, privedieme k varu a potom stiahneme na menší plameň. Necháme pomaly variť zhruba 2 hodiny.
- 2
Zeleninu a špikové kosti vyberieme a necháme ďalej vývar ťahať približne 3 hodiny. Keď je vývar hotový, precedíme ho cez jemne sitko, zeleninu nakrájame a servírujeme spolu s knedličkami.
- 3
Špikové knedličky: Z dvoch bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme strúhanku, špik z kostí a zmäknuté maslo. Všetko spolu jemne premiešame. Ďalej pridáme žĺtky, múku a nasekanú petržlenovú vňať, ručne všetko spolu vymiešame, pridáme podľa chuti mleté čierne korenie soľ a necháme hodinu odstáť v chladničke. Z hmoty vytvarujeme knedličky, ktoré varíme v osolenej vode podľa veľkosti 5 až 7 minút.
Tiež hovädzia polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu