Hovädzia polievka so sklenenými rezancami v ázijskom štýle
Róbert Kirth
šéfkuchár Makery Restaurant v Bratislave, 3. decembra 2021
šéfkuchár Makery Restaurant v Bratislave, 3. decembra 2021

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
| 120 g uvarené |
|
| 60 g |
|
| 16 g |
|
| 8 g |
|
| 20 ml |
|
| 20 g |
|
| 20 g |
|
| 20 g (napr. šampiňóny) |
|
| 8 g |
|
| 4 g |
|
| 2 g |
|
|
|
|
| 2 g |
|
|
|
|
| 60 ml |
|
| 80 g |
|
| 1 l |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom nakrájanú mrkvu, hrášok a huby. Odložíme.
- 2
Do malého hrnca s vodou dáme variť citrónovú trávu, kurkumu, polovicu čili a osolíme. Keď voda zovrie, zalejeme ňou sklenené rezance a necháme odstáť.
- 3
Do hrnca nalejeme vývar, pridáme mäso nakrájané na plátky a zohrejeme.
- 4
Na tanier naukladáme uvarenú zeleninu, pokrájanú jarnú cibuľku, cesnak, nasekanú petržlenovú a koriandrovú vňať, čili vločky, sklenené rezance, ktoré vyberieme z vody a na plátky nakrájané mäso. Zalejeme vývarom. Ochutíme sójovou omáčkou, ryžovým octom, čili a limetkovou šťavou.
Tiež hovädzia polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu