prazdny

Dip z údenej makrely

Nátierky

Rybací dip vždy dobre padne s čerstvým bagelom, zelerom či krekrami.

prazdny

Lahodná nátierka z údenej makrely

Nátierky

Nátierok z údenáča je tu viacej, na túto však nedám dopustiť, je výborná nielen na...

prazdny

Rybí šalát feferónový takmer podľa ČSN

Šaláty

V pôvodnej receptúre podľa ČSN boli použité treska a úhor v oleji, ktoré sa dnes ťažko zháňajú, ak vôbec sú niekde v ponuke. Ja som tresku nahradil makrelou a úhora sleďom....

prazdny

Rybacia nátierka - svieža a sýta

Nátierky

Táto nátierka má niekoľko zlých vlastností. Dlho vám nevydrží, vrstvy na chlebe si hostia nanášajú veľmi hrubé a kto ju ochutná prvýkrát, bude vás buď otravovať s receptom, alebo (to je ten horší prípad) bude chcieť, aby ste mu ju robili vy sám....

prazdny

Údená makrela na spôsob gulášu

Bravčové mäso

Netradičný spôsob využitia tejto skvelej ryby.

prazdny

Makrela a lilkové pyré

Hlavné jedlá

Lilky podélně rozřízneme a osolíme. Obrátíme řezem dolů a položíme přes okraje misky, aby mohla...

prazdny

Pomazánka z uzené makrely

Nátierky

Makrelu zbavíme páteře a kůže a opatrně zbavíme všech kostí a dáme do mísy. Přidáme sýry,...

prazdny

Kedgeree – indická koreninová ryža s rybou a so zeleninou

Hlavné jedlá

Makrelu zbavíme chvosta a hlavy a opatrne ju vykostíme. Ryžu varíme v slanej vode 10 minút,...

prazdny

Zapečené plnené paradajky

Hlavné jedlá

Paradajky plnené pšenom a jemnými kúskami makrely sa perfektne hodia k studeným ale aj teplým jedlám...

prazdny

Grilované makrelové špízy

Hlavné jedlá

Môžeme použiť aj iné druhy rýb.

prazdny

Pečenáče z makrely

Večera

Najskôr pripravíme nálev, zmiešame, necháme zovrieť, stíšime a necháme variť 15 minút.

prazdny

Makrelové špízy

Hlavné jedlá

Makrela zrolovaná do plátku cukety bude nie len chutiť výborne, ale aj určite prekvapíte vašich hostí,...