Makrelový steak s červeným vínom, brusnicami a batatovým pyré
Moderná kombinácia výrazných chutí. Filety z makrely sú krátko pečené a podávané s redukciou z červeného vína, sušenými brusnicami a tymianom. Ako kontrast Zobraziť celý popisModerná kombinácia výrazných chutí. Filety z makrely sú krátko pečené a podávané s redukciou z červeného vína, sušenými brusnicami a tymianom. Ako kontrast slúži jemné batatové pyré s maslom a citrónovou arómou. Vhodné ako netradičný obed alebo večera.
porcie
príprava
Suroviny
| Na makrelu: | |
| 2 ks |
|
| 1 PL |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1/4 ČL |
|
| Omáčka: | |
| 150 ml |
|
| 30 g |
|
| 1 PL |
|
| 1 ČL |
|
| 2 vetvičky |
|
| štipka |
|
| Batatové pyré: | |
| 300 g |
|
| 20 g |
|
| 1 ČL |
|
| podľa chuti |
|
Postup
-
1
Bataty ošúpeme, nakrájame na kocky a varíme vo vode 10–12 minút do mäkka. Zlejeme ich, pridáme maslo, citrónovú šťavu a soľ. Rozmixujeme alebo roztlačíme na hladké pyré.
- 2
Do menšieho hrnca nalejeme víno, pridáme brusnice, med, ocot, soľ a tymian. Na miernom ohni redukujeme cca 8–10 minút, kým nevznikne hustejšia omáčka. Vyberieme tymian.
- 3
Rybacie filety osolíme, okoreníme a potrieme olejom. Na rozohriatej panvici (alebo v rúre) pečieme 3–4 minúty z každej strany, kožou nadol ako prvú.
- 4
Na tanier dáme porciu batatového pyré, na ňu filet makrely a prelejeme omáčkou z vína a brusníc. Môžeme ozdobiť čerstvým tymianom.
Tiež makrela:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu