Opečená makrela
Opečená makrela

Makrelový steak s červeným vínom, brusnicami a batatovým pyré

ellie17 - bez fotkyellie17, dnes 17:05

Moderná kombinácia výrazných chutí. Filety z makrely sú krátko pečené a podávané s redukciou z červeného vína, sušenými brusnicami a tymianom. Ako kontrast Zobraziť celý popisModerná kombinácia výrazných chutí. Filety z makrely sú krátko pečené a podávané s redukciou z červeného vína, sušenými brusnicami a tymianom. Ako kontrast slúži jemné batatové pyré s maslom a citrónovou arómou. Vhodné ako netradičný obed alebo večera.

2
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Na makrelu:
2 ks
1 PL
1/2 ČL
1/4 ČL
Omáčka:
150 ml
30 g
1 PL
1 ČL
2 vetvičky
štipka
Batatové pyré:
300 g
20 g
1 ČL
podľa chuti



Postup

  1. 1

    Bataty ošúpeme, nakrájame na kocky a varíme vo vode 10–12 minút do mäkka. Zlejeme ich, pridáme maslo, citrónovú šťavu a soľ. Rozmixujeme alebo roztlačíme na hladké pyré.

  2. 2

    Do menšieho hrnca nalejeme víno, pridáme brusnice, med, ocot, soľ a tymian. Na miernom ohni redukujeme cca 8–10 minút, kým nevznikne hustejšia omáčka. Vyberieme tymian.

  3. 3

    Rybacie filety osolíme, okoreníme a potrieme olejom. Na rozohriatej panvici (alebo v rúre) pečieme 3–4 minúty z každej strany, kožou nadol ako prvú.

  4. 4

    Na tanier dáme porciu batatového pyré, na ňu filet makrely a prelejeme omáčkou z vína a brusníc. Môžeme ozdobiť čerstvým tymianom.

Diskusia k receptu