Pečená ryba
Pečená ryba

Rybička v hranolčekovom hniezdočku fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 15. augusta 2025
Rybička v hranolčekovom hniezdočku (fotorecept)
Foto: tejaja

Jedlá pripravované v jednom hrnci alebo pekáči sú veľmi obľúbené pre svoju časovú nenáročnosť. Všetko v jednom a robí sa to samo.

1
porcia
10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
1 ks (alebo iná ryba)
1 KL
1/2 KL
2-3 plátky



Postup

  1. 1

    Hranolčeky nasypeme do vymasteného pekáča a urobíme v nich jemnú pozdĺžnu jamku.

    Rybička v hranolčekovom hniezdočku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do jamky položíme makrelu. Zmiešame kurkumu s oreganom a soľou a posypeme rybu aj s hranolčekmi.

    Rybička v hranolčekovom hniezdočku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Navrch ryby uložíme plátky masla.

    Rybička v hranolčekovom hniezdočku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vložíme do rúry rozohriatej na 180 °C a nezakryté pečieme, kým nie sú hranolčeky dozlata.

    Rybička v hranolčekovom hniezdočku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Hranolkám stačí tak 20 minút, ja robievam len v rúre, ale či to stačí na upečenie aj tej rybe?
tejaja
Stačí. Pre rybu platí pravidlo: na 1 cm hrúbky mäsa 5 minút pečenia. Takže 20-25 minút pečenia je na makrelu dostatočný čas. To nie je bravčové alebo hydinové mäso. To ma naučil pred rokmi jeden kuchár.
1x haji
haji
@tejaja (16.8.2025 06:37)
Fajn informace, pomůcka. Obecně se v našich končinách ryby "přepékají", někde jsem četla severské pojednání a tam se s tím "necrcají", tepelná úprava pár minutek...