hovädzí steak
hovädzí steak

Marinovaný hovädzí steak na grile

Gizka Oňová a Peter Varga
z kuchárskej knihy Gizka a Peter spolu v kuchyni, 31. októbra 2022
Marinovaný hovädzí steak na grile
Foto: Z knihy Gizka a Peter spolu v kuchyni

Lahodný steak, ktorý nesklame žiadneho milovníka mäsa.

6
porcií
15 (+ odležanie) minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks (hrúbka 3 cm)
Na marinádu:
50 ml
50 ml
1 PL
1 PL
1 PL
1/2 ČL
2 strúčiky
Na omáčku:
250 ml
2 PL strúhaný
1 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Ingrediencie na marinádu dobre premiešame. Steaky ňou potrieme z oboch strán a necháme odležať.

  2. 2

    Na rozpálenom grile steaky opekáme 4-5 minút z každej strany. Po dopečení ich necháme odležať asi 10 minút.

  3. 3

    Pripravíme si omáčku. Kyslú smotanu premiešame s nastrúhaným chrenom, citrónovou šťavou a nasekanou pažítkou, osolíme a okoreníme. Podávame k steakom.

    Horčica

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia