Foto: jullynka
Sýta polievočka :)
6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca si nalejeme olej, keď je horúci nasypeme približne lyžicu múky a vareškou miešame. Približne o minútku zalejeme vodou a miešame, aby sa nespravili hrčky . Vody asi liter .Keď sa voda zvarí pridáme pretlak .
- 2
pripravené mleté mäso zmiešame s vajíčkom , ryžou , soľou , majoránkou, korením a spravíme si malinke guľky z tejto hmoty čo sme si vymiešali .
- 3
Keď polievka vrie, môžme vkladať guličky do hrnca ..ja varím pol hodinku ,no zaleží na veľkosti mäsových guliek. Polievku si môžte v tanieri ochutiť nastrúhaným syrom .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu