prazdny

Pečené kačacie stehno s kukuricou a lokšami

Hlavné jedlá

Nedeľný obed s kačacím stehnom, červeným vínom s kukuricou a lokšami.

prazdny

Jelení šašlík s bryndzou, so zeleninou a slivkovým dipom

Hlavné jedlá

Jeleniu sviečkovicu, slaninu a a očistenú papriku nakrájame na stredne veľké kúsky, všetko ochutíme...

prazdny

Marinované bravčové koleno so zemiakovo-kapustovými úhrabkami

Bravčové mäso

Kolienka dáme na 12 hodín marinovať do čierneho piva s bobkovým listom, bylinkami a so soľou...

prazdny

Pečienkový perkelt so šampiňónmi

Bravčové mäso

Jednoduchý a veľmi rýchle hotový perkelt z bravčovej pečene, ku ktorému som pridala aj šampiňony.

prazdny

Pstruh v čipsoch na špenáte

Hlavné jedlá

Pripravíme si suroviny. Na panvicu dáme uvarené zemiaky v šupke a špenátový pretlak. Pretlak dochutíme...

prazdny

Kuracie prsia na tekvicovom rizote

Kuracie mäso

Ak vám dá niekto pár hlávok tekvice hokkaido zo záhradky a neviete čo s ňou, toto...

prazdny

Kuracie prsia plnené plnenou kapiou

Kuracie mäso

Dnes som vyskúšala niečo, nad čím som dávno uvažovala či sa to podarí. Skvele sa všetko vydarilo a je to vynikajúci obed....

prazdny

Strapatá sekaná

Bravčové mäso

Je to sekaná s kyslou kapustou.

prazdny

Rybacia nátierka - svieža a sýta

Nátierky

Táto nátierka má niekoľko zlých vlastností. Dlho vám nevydrží, vrstvy na chlebe si hostia nanášajú veľmi hrubé a kto ju ochutná prvýkrát, bude vás buď otravovať s receptom, alebo (to je ten horší prípad) bude chcieť, aby ste mu ju robili vy sám....

prazdny

Toast s údeným pstruhom, marinovanou uhorkou a so šalotkou

Slané chuťovky

Z pečiva vykrojíme rovnaké tvary a nasucho opečieme. Limetkovú šťavu a nastrúhanú kôru zmiešame s créme fraiche,...

prazdny

Zubáč s tekvicovým rizotom a anízovou penou

Hlavné jedlá

V hrnci na oleji do zlatista orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme ryžu a po asi 3 minútach podlejeme...

prazdny

Holuby so zeleninou a s batatmi

Hlavné jedlá

Jednoduchý, rýchly a voňavý recept na prípravu holubieho mäsa.

prazdny

Bravčová krkovička marinovaná v čiernom cesnaku

Bravčové mäso

Kúpil som čierny cesnak, tak som si skúšal z neho urobiť niečo dobré.

prazdny

Fish and chips s cibuľovým čatní

Hlavné jedlá

Vykosteného kapra bez kože nakrájame na hranolčeky, osolíme, okoreníme a obalíme v cestíčku z vody, ...

prazdny

Mäsové špízy so slivkami

Bravčové mäso

Rýchle a chutné papaníčko. Originálna verzia receptu pochádza z knihy Marcela Ihnačáka, ktorého recepty mám veľmi rada. Ja som neskôr vyskúšala aj verziu z kuracieho mäsa....

prazdny

Rozpečený bôčik

Bravčové mäso

Nedeľný obed som pripravila podľa receptu TV Paprika. Je to rozpečený bôčik pripravený na čiernom pive....

prazdny

Plnený zemiak Zbojnícka mladosť

Bravčové mäso

Recept z 80-tych rokov nazývaný aj ako Jágerek, kde sa používala bravčová pečeň a bravčové mäso....

prazdny

Džatky s bravčovými líčkami na víne a zelenine

Bravčové mäso

Bravčové líčka umyjeme, očistíme a osušíme. Očistíme koreňovú zeleninu a nakrájame ju na väčšie kusy...

prazdny

Kuracie chasseur (poľovnícke kuracie mäso)

Kuracie mäso

Toto je môj recept na kurací chasseur. Je to jednoduché a fajnučké.

prazdny

Taštičky plnené kačacinou s pyré z červenej kapusty

Hlavné jedlá

Kačacie stehná umyjeme, očistíme, osolíme, posypeme mletou rascou. Rúru predhrejeme na 120 stupňov a...

prazdny

Knedľa s mäsovou plnkou na kyslej kapuste

Bravčové mäso

Zemiaky ošúpeme, postrúhame najemno, pridáme múku, vajce, soľ. Vypracujeme cesto a rozdelíme...

prazdny

Boršč (Борщ)

Hovädzie mäso

Ochutnal som množstvo variácií od vlaku Družba do Moskvy, Rinok v Petrohrade aj od kamaráta Olega...

prazdny

Červenie krumple s bravčovými dukátmi

Bravčové mäso

Červenie krumple sú jednoduchým jedlom chudobných z Požitavia.

prazdny

Lokše plnené bôčikom a kapustovým pyré

Bravčové mäso

Umytý a osušený bôčik osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a posypeme rascou. Pečieme v rúre...

prazdny

Kolienkový perkelt na červenom víne so saturejkou

Bravčové mäso

Nedeľný obed z bravčového kolienka na červenom víne so saturejkou. V minulosti som už pripravila tento výnimočný...

Mäso