Jahňacie mäso
Jahňacie mäso

Jahňací hrebienok s hráškovým pyré s mätou

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno a Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 8. apríla 2021
Jahňací hrebienok s hráškovým pyré s mätou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

8 ks (jahňací hrebienok)
6 vetvičiek
5-6 strúčikov
Hráškové pyré s mätou:
500 g
2 PL
3 vetvičky
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso očistíme, osušíme, osolíme, okoreníme a dáme marinovať do oleja, kde sme pridali jemne roztlačené strúčiky cesnaku a tymian. Mäso by malo byť v oleji ponorené a necháme ho odležať aspoň cez noc a lepšie je aj dlhšie.

  2. 2

    Hráškové pyré s mätou: Na rozpustené maslo dáme krátko osmažiť nakrájanú šalotku, pridáme hrášok, osolíme a krátko orestujeme. Odstavíme a rozmixujeme s čerstvými mätovými lístkami na hustejšie pyré.

  3. 3

    V oleji, v ktorom sa mäso marinovalo, ho vcelku orestujeme na panvici, aby sa zatiahlo. Potom ho vložíme do ohňovzdornej nádoby a podlejeme výpekom. Prikryjeme alobalom a vložíme do rúry na 180 stupňov na 7 minút. Mäso necháme odležať a až potom nakrájame – malo by byť vnútri ružové. Podávame s mätovým hráškovým pyré ozdobeným mätovými listami.

Recept je zaradený do kategórií:
Jahňacie mäso, Hlavné jedlá, Večera, Oprážané, Pečené

Diskusia k receptu