Jahňací hrebienok s hráškovým pyré s mätou
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno a Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 8. apríla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
Suroviny
8 ks (jahňací hrebienok) |
|
6 vetvičiek |
|
5-6 strúčikov |
|
|
|
|
|
|
|
Hráškové pyré s mätou: | |
500 g |
|
2 PL |
|
3 vetvičky |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Mäso očistíme, osušíme, osolíme, okoreníme a dáme marinovať do oleja, kde sme pridali jemne roztlačené strúčiky cesnaku a tymian. Mäso by malo byť v oleji ponorené a necháme ho odležať aspoň cez noc a lepšie je aj dlhšie.
- 2
Hráškové pyré s mätou: Na rozpustené maslo dáme krátko osmažiť nakrájanú šalotku, pridáme hrášok, osolíme a krátko orestujeme. Odstavíme a rozmixujeme s čerstvými mätovými lístkami na hustejšie pyré.
- 3
V oleji, v ktorom sa mäso marinovalo, ho vcelku orestujeme na panvici, aby sa zatiahlo. Potom ho vložíme do ohňovzdornej nádoby a podlejeme výpekom. Prikryjeme alobalom a vložíme do rúry na 180 stupňov na 7 minút. Mäso necháme odležať a až potom nakrájame – malo by byť vnútri ružové. Podávame s mätovým hráškovým pyré ozdobeným mätovými listami.
Tiež jahňacie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu