Teľacie líčka pomaly pečené na Chardonnay s jablkom, portobello a zeleninou
Recept pochádza z francúzskej kuchyne, ide o pomaly pečené teľacie líčka na Chardonnay so zeleninou, ...
Gratinovaná cibuľa s mäsovo-pekanovou plnkou
Keď orechy, tak určite vlašské a lieskové, v spojení so sladkou kuchyňou... možností je...
Cuketovo-kuracia plnená tekvica
Recept som vymyslela na dovolenke, pre rodinu kamarátky. Aj napriek tomu, že naši chlapi...
Hovädzie s vôňou Slovenského raja
V chladiacom boxe obchodu som videl prekrásny kus hovädzieho mäsa. Nemohol som ho tam nechať, ...
Plnené pečené portobello
Kúpila som portobello, naplnila som tým, čo máme radi a upiekla, inšpirovala som sa...
Pečené zdravé kuracie stehienka
Tento recept som si naplácala dnes v piatok, len tak na rýchlo. Je to známa...
Krémové hubovo-cuketové rizoto
hubové rizoto som varila vždy z klasickej ryže, tentokrát som použila Arborio a výsledok je skvelý
Kuracia roláda
Nepočítal som koľko kuracích rolád je tu na Vareche, ja som túto robil minulý víkend, ...
Lyžičkové karé
Mäso nakrájame na rezne naklepeme, pripravíme si zmes všetky suroviny zmiešame, rezne potrieme s oboch strán zyšok...
Hamburger a fašírka
Hamburger je vlastne z mletého masa aké sa používa aj pri výrobe fašírok. Takže dnes si vyhotovíme...
Jablkovo-krupicové halušky s makom
Už som tu postrehla halušky s makom, ale ani jedny nie sú také, aké som...
Pečené plnené kuracie prsia
Naplnila som kuracie prsia a opiekla som ich na oleji, ako náplň som zvolila osvedčenú kombináciu:...
Lúsky s karfiolom na strúhanke
Zvyčajne robím karfiol na strúhanke. Dnes ma napadlo pridať ku karfiolu aj lúsky. Mali sme...
Paprikáš z králika
Opäť sa mi dostal do rúk domáci králik, tak tentoraz som ho spravil takto.
Perkelt z kuracích žalúdkov
Tiež jedlo, ktoré bolo u nás už veľmi, veľmi dávno. Pripomína mi babku, ...
Cícerové fašírky
Chcela som jesť na obed niečo ľahké a zeleninové, tak vzniklo toto:)
Detská výživa s pudingom
Jablká ošúpeme, pokrájame na kúsky, podlejeme vodou a chvíľu podusíme. Odstavíme, rozmixujeme...
Fašírka v celku z jačmenných krúpov a zeleniny
Dnes som spravila fašírku z jačmenných krúpov a zeleniny, taký jednoduchý, pestrý, sýty, ...
Zemiakové karí
Zemiaky uvarime v supke domakka (nerozvarime). Nechame vychladnut a pokrajame na "kocky".
Talianska šošovica so salsicciou
Tento recept pripravoval Emanuele Ridi, keď bol na ceste po Taliansku - v Umbrii - ...
Zapekaná plnená cuketa
Cuketu pozdĺžne prekrojíme, vydlabeme vnútro (to si odložíme), uložíme na plech, ktorý sme vystlali...
Cviklové pyré s opečenou mozzarellou v slaninke
Kolegyňa mi priniesla 10 litrové vedro cvikli, tak sa zaváralo a z nezavarených končekov som vyskúšala...
Pečený patizón s mletým mäsom
Dostal sa ku mne domáci patizón tak som vyskúšala túto sezónnu pochúťku.
Lievance s mascarpone-čoko krémom a džemom
Dnes má môj malý brat narodeniny, tak som sa rozhodla pripraviť mu špeciálne raňajky:) Rozbieham aj...
Vyprážané marinované rezne s obyčajným šalátom
Zase jeden z mojich obedov tak obyčajne no chutilo a to je dôležité :)