Pečené jahňa na rozmaríne

Ľubomír Molnár
šéfkuchár reštaurácie Toscana v Bratislave, 6. apríla 2015 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Pečené jahňa na rozmaríneFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4-6
porcie
15 min
príprava
120 min
na 190 °C

Suroviny

1 čl
1 čl
2 strúčiky
200 g
5 vetvičiek
2 kg
200 g
200 g
2 ks
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Jahňacie mäso uložíme na plech a prešpikujeme slaninou a cesnakom. Mäso osolíme, okoreníme, posypeme vetvičkami rozmarínu a pridáme cesnak.

  2. 2

    Maslo nakrájame na plátky a poukladáme na mäso. Pečieme do ružovočervena pri teplote 190 °C.

  3. 3

    Medzitým pripravíme prílohu: Zemiaky očistíme a dáme variť do slanej vody. Uvarené zemiaky precedíme, pridáme čili, maslo, baby špenát a rozpučíme.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist