Pečené jahňa na rozmaríne
Ľubomír Molnár
šéfkuchár reštaurácie Toscana v Bratislave, 6. apríla 2015
šéfkuchár reštaurácie Toscana v Bratislave, 6. apríla 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4-6
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
120 minút
na 190 °C
na 190 °C
Postup
-
1
Jahňacie mäso uložíme na plech a prešpikujeme slaninou a cesnakom. Mäso osolíme, okoreníme, posypeme vetvičkami rozmarínu a pridáme cesnak.
- 2
Maslo nakrájame na plátky a poukladáme na mäso. Pečieme do ružovočervena pri teplote 190 °C.
- 3
Medzitým pripravíme prílohu: Zemiaky očistíme a dáme variť do slanej vody. Uvarené zemiaky precedíme, pridáme čili, maslo, baby špenát a rozpučíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dobry den Frezia, velmy by ma zaujimal vas pekacik. Chcela by som vediet ako pecie, moj pekacik pecie biedne, masko vzdy prihori. manzel sa uz stazuje ze mu to nechuti. Poprosim ak by ste mi poslala aj fotku do prilohy, Dakujem.
S pozdravom, Pekacikova ml.