Foto: kukulienka71
Obed v jarnom duchu.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Jahňacie kotlety som kúpila v obchode, odrezala z nich loj a namočila do mlieka na celú noc. Potom som ich vybrala, osušila a nakrojila blany, aby sa pri pečení neskrúcali.
-
2
V jenskej mise som rozhorúčila masť a kotletky som rýchlo opiekla z každej strany.
-
3
Osolila a podliala som ich vývarom z údeného mäsa, ostal mi, tak som ho teraz použila namiesto mäsového. Pridala som bobkový list, sušený rozmarín a pokrájané strúčiky cesnaku, vývar som priviedla k varu a vložila misu nezakrytú do rúry vyhriatej na 180°C.
-
4
Kotlety sa mi tam piekli 35 minút. Obrátila som ich medzičasom dvakrát.
-
5
Výpek som scedila, pridala trocha cukru, zredukovala na polovicu, vypla a nechala v ňom rozpustiť kúsok masla. Ten šťavu krásne zahustil a správne ochutil.
-
6
K mäsu sme mali klasicky majonézový šalát v jarnej verzii, s vareným vajcom a farebnejší ako inokedy.
jahniatko aj s prípravou som uložil do kk tam kde patrí - kolonka: skvelé, vyskúšať
@jamarlen , máš pravdu, nie je to typická kombinácia. Šalát zvyknem robiť vždy na sviatky, bývaval s vyprážaným rezňom či fašírkami, teraz som volila kotlety, ale šalátu som sa nemienila vzdať:-)) zvoľ si prílohu ktorá tebe lepšie vyhovuje a ak máte radi ružovejšie mäsko, nepeč ho tak dlho ako ja, my radi lepšie prepečené:-) Ďakujem za pekný koment:-)
@jamarlen , myslím, že toľko stačí
@tinca , na nákupe bol manžel, pamätal si, že by som rada jahňacie kotlety, uvidel, tak priniesol, myslím, že odtiaľ, ani som si obal poriadne nepozrela. Áno, s tou kosťou sú oveľa krajšie, ale ja som sa potešila aj takýmto:-)