Pečené jahňacie kotlety fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 6. apríla 2015

Obed v jarnom duchu.

2
porcie
10 minút
príprava
5+35 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
1 PL
1 - 2 dcl
2 - 3 dcl
2 strúčiky väčšie
20 g




Postup

  1. 1

    Jahňacie kotlety som kúpila v obchode, odrezala z nich loj a namočila do mlieka na celú noc. Potom som ich vybrala, osušila a nakrojila blany, aby sa pri pečení neskrúcali.

    Pečené jahňacie kotlety (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V jenskej mise som rozhorúčila masť a kotletky som rýchlo opiekla z každej strany.

    Pečené jahňacie kotlety (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Osolila a podliala som ich vývarom z údeného mäsa, ostal mi, tak som ho teraz použila namiesto mäsového. Pridala som bobkový list, sušený rozmarín a pokrájané strúčiky cesnaku, vývar som priviedla k varu a vložila misu nezakrytú do rúry vyhriatej na 180°C.

    Pečené jahňacie kotlety (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kotlety sa mi tam piekli 35 minút. Obrátila som ich medzičasom dvakrát.

    Pečené jahňacie kotlety (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Výpek som scedila, pridala trocha cukru, zredukovala na polovicu, vypla a nechala v ňom rozpustiť kúsok masla. Ten šťavu krásne zahustil a správne ochutil.

    Pečené jahňacie kotlety (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    K mäsu sme mali klasicky majonézový šalát v jarnej verzii, s vareným vajcom a farebnejší ako inokedy.

    Pečené jahňacie kotlety (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

jozka2
Vyborna velkonocna porcia.Mam rada jahnacinu na rozne sposoby.*****
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Pekný recept.
motyka
Určite tiež fajnové. Ukladám KK, ale už aj vypínam NTB, lebo ešte tu z toho budem musieť jesť. *****.
izabella929
jahňacinu mám veľmi rada a preto si dokážem chuť tvojho jedla dokonale predstaviť..skvelé a chutné.-)
denyany
Toto vyzerá fantasticky, škoda, že sa nedá obrázok nejako zhmotniť!
tassiedevil
syn robil včera takmer podobné k tvojim a ja som robil šalát:) viem si predstaviť, ako tie tvoje chutia...:))*****
jamarlen
mám len jedinú výhradu, šalát….niežeby nebol krásny, či chutný, no mäso s omáčkou sa mi od detstva k nemu nepozdávalo…
jahniatko aj s prípravou som uložil do kk tam kde patrí - kolonka: skvelé, vyskúšať
kukulienka71
@zuzanka1367 , si milá, ďakujem:-)
@jamarlen , máš pravdu, nie je to typická kombinácia. Šalát zvyknem robiť vždy na sviatky, bývaval s vyprážaným rezňom či fašírkami, teraz som volila kotlety, ale šalátu som sa nemienila vzdať:-)) zvoľ si prílohu ktorá tebe lepšie vyhovuje a ak máte radi ružovejšie mäsko, nepeč ho tak dlho ako ja, my radi lepšie prepečené:-) Ďakujem za pekný koment:-)
jarunka
Suhlasim s @jamarlen masko vynikajuce, nerobievam, lebo manzel nema rad, ale zato zat robi vynikajuce.
jamarlen
takže bude stačiťrúra 20 -25 minút pri približne dvojcentimetrovej hrúbke mäska….vďaka za dovetok
tinca
@kukulienka kúpila si kotlety v Lídli? Ja som pri nich bola,ale odradilo ma, že boli bez tej koncovej kosti. Pri servírovaní je pekná komplet kotleta.
kukulienka71
@jarunka , ďakujem:-)
@jamarlen , myslím, že toľko stačí
@tinca , na nákupe bol manžel, pamätal si, že by som rada jahňacie kotlety, uvidel, tak priniesol, myslím, že odtiaľ, ani som si obal poriadne nepozrela. Áno, s tou kosťou sú oveľa krajšie, ale ja som sa potešila aj takýmto:-)
michal92
Špičkovy receptik pochutnal som si mozem len odporucit a ten vypek s cukrom a maslom špica :)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia