Pečené jahňacie kotlety fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 6. apríla 2015

Obed v jarnom duchu.

2
porcie
10 minút
príprava
5+35 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
1 PL
1 - 2 dcl
2 - 3 dcl
2 strúčiky väčšie
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jahňacie kotlety som kúpila v obchode, odrezala z nich loj a namočila do mlieka na celú noc. Potom som ich vybrala, osušila a nakrojila blany, aby sa pri pečení neskrúcali.

    Pečené jahňacie kotlety (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V jenskej mise som rozhorúčila masť a kotletky som rýchlo opiekla z každej strany.

    Pečené jahňacie kotlety (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Osolila a podliala som ich vývarom z údeného mäsa, ostal mi, tak som ho teraz použila namiesto mäsového. Pridala som bobkový list, sušený rozmarín a pokrájané strúčiky cesnaku, vývar som priviedla k varu a vložila misu nezakrytú do rúry vyhriatej na 180°C.

    Pečené jahňacie kotlety (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kotlety sa mi tam piekli 35 minút. Obrátila som ich medzičasom dvakrát.

    Pečené jahňacie kotlety (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Výpek som scedila, pridala trocha cukru, zredukovala na polovicu, vypla a nechala v ňom rozpustiť kúsok masla. Ten šťavu krásne zahustil a správne ochutil.

    Pečené jahňacie kotlety (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    K mäsu sme mali klasicky majonézový šalát v jarnej verzii, s vareným vajcom a farebnejší ako inokedy.

    Pečené jahňacie kotlety (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
mám len jedinú výhradu, šalát….niežeby nebol krásny, či chutný, no mäso s omáčkou sa mi od detstva k nemu nepozdávalo…
jahniatko aj s prípravou som uložil do kk tam kde patrí - kolonka: skvelé, vyskúšať
@zuzanka1367 , si milá, ďakujem:-)
@jamarlen , máš pravdu, nie je to typická kombinácia. Šalát zvyknem robiť vždy na sviatky, bývaval s vyprážaným rezňom či fašírkami, teraz som volila kotlety, ale šalátu som sa nemienila vzdať:-)) zvoľ si prílohu ktorá tebe lepšie vyhovuje a ak máte radi ružovejšie mäsko, nepeč ho tak dlho ako ja, my radi lepšie prepečené:-) Ďakujem za pekný koment:-)

Pridaj komentár k receptu: