Foto: gordonko
mi postarší sa na ne ešte pamätáme ,ale mládež asi nevi o čom píšem Zobraziť celý popismi postarší sa na ne ešte pamätáme ,ale mládež asi nevi o čom píšem ..... a predsa boli také dobré - kým nás nezačali strašiť salmonelozou
príprava
na 100 °C
Postup
-
1
do osolenej vriacej vody poukladáme surové vajíčka
-
2
varíme ich 1,5 - max 2 minuty
-
3
vylejeme horucú vodu a nahradíme ju studenou - nechladíme potrebujeme aby vajíčka ostali teplé
-
4
,, naklepkáme ,, si vrch vajcia , otvoríme si ho tak aby sa nám doň zmestila lyžička a s jej pomocou vyberieme vajce do pohára ....
-
5
ked už máme vajcia v pohári ,pridáme plátok kravského masla ,osolíme a premiešame - poprípade ,,posekáme,, lyžičkou vätšie kúsky bielkou
-
6
chleby ,alebo pečivo z maslom si nachystáme ked varíme vajcia , aby sme sa nezdržovali keď máme hotovo .... aby nám to nevychladlo DOBRÚ CHUŤ
perfektne pripravené, ako má byť.
*****
, ale by som to robila iba z vajec domácich, o ktorých by som vedela, že sú super..takto som ich veru ešte neskúšala...vďaka za recept.-)
"Tři vejce do skla" poznáme a niektoré časti vieme naspamäť.