prazdny

Zemiakový chlieb

Bezmäsité jedlá

V tom poradi ako je to napisane pridavame do pekarničky... ja som si to nechala len vymiesiť...

prazdny

Domáca tlačenka

Bravčové mäso

Mäso a kože umyjeme a vložíme do hrnca variť (nesolíme). Uvaríme do mäkka, vyberieme a...

prazdny

Chlebík s extra chrumkavou korkou

Bezmäsité jedlá

Je to americký chlebik bez miesenia, veľmi jednoduchý a chutný.

prazdny

Domáci chlieb

Cestoviny

Recept mám od mojej starej mamy a robím ho viac ako 30 rokov.

prazdny

Lacný šalát (Americké utopence)

Bravčové mäso

Jednoduchý, lacný a chutný šalát - z mála veľa.

prazdny

Jemné kysnuté rohlíčky

Koláče

S pohárom kakaa sú skrátka vynikajúce.

prazdny

Utopenci z Chocholnej

Bravčové mäso

Toto chlapské jedlo robievam vždy vopred ako ideme s partiou na chalupu do Chocholnej pri Trenčíne...

prazdny

Šišky (nielen fašiangové)

Dezerty

Mama bola parádna kuchárka a šišky robila s kopou masla, žĺtkov a rumu. Boli s...

prazdny

Mini pizza

Bezmäsité jedlá

malá pizza, veľká pizza všetko jedno, hlavne že je a je jej veľa

prazdny

Bosniaky so syrom a petržlenovou vňaťou

Bezmäsité jedlá

Cesto si vypracujeme v pekarni a nechame 1 hod kysnut. Potom si cesto rozdelime na rovnake...

prazdny

Nátierka Wellington

Bezmäsité jedlá

Jablká ošúpeme, nastrúhame nahrubo a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Ananás necháme odkvapkať a...

prazdny

Krabia nátierka

Nátierky

Krabie tyčinky najemno nakrájame, cibuľu nakrájame na kocky a všetko zmiešame so syrom a tatárskou omáčkou....

prazdny

Hermelínová nátierka

Bezmäsité jedlá

Hermelín nastrúhame, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, 2 vajcia uvarené natvrdo, uhorku, kl horčice,...

prazdny

Rybia nátierka s avokádom

Nátierky

Avokádo olúpeme a roztlačíme, pridáme tvaroh, sardinky a spolu vymiešame.

prazdny

Silvestrovská cesnaková nátierka

Bravčové mäso

Syr a cesnak nastrúhame do misky, premiešame spolu s majonézou a jogurtom alebo smotanou.

prazdny

Jednohubky s mrkvovo-syrovou nátierkou

Bezmäsité jedlá

rychle, chutné, zdravé s cesnakom

prazdny

Rýchla omeleta z knedle alebo zo staršieho pečiva

Bravčové mäso

Toto jedlo je rýchle, veľmi chutné s čerstvým šalátom. Najčastejšie ho robievam, keď mi...

prazdny

Chrumkavý chleba

Bezmäsité jedlá

je to vyborny recept ako zužitkovat chlieb z druhého dna.

prazdny

Hermelínová nátierka

Bravčové mäso

Hermelín nastrúhame, cibuľu, vajíčka a salámu nakrájame nadrobno. Zmiešame s majonézou. Podľa chuti prisolíme,...

prazdny

Domáci chlieb

Bezmäsité jedlá

Chutí ako pravý slovenský chlebík, ktorý mi tu v Anglicku veľmi chýba.

prazdny

Vianočný chlieb

Koláče

Slivky, hrušky a figy namočíme cez noc do vody. Ovocie posekáme nadrobno. Zohrejeme mlieko...

prazdny

Vianočka mnohých chutí

Koláče

Z prísad pripravíme cesto a necháme ho vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti a...

prazdny

Chlieb od Joja

Bezmäsité jedlá

Tento recept slúži na prípravu chleba v domácej pekárni.

prazdny

Obyčajné párky v pive

Bravčové mäso

Recept mám od kamošky a chutil zatiaľ každému.

prazdny

Mortadela

Bravčové mäso

tento recept mam od svojej svokry a všetkym velmi chutí.

prazdny

Špekačková nátierka

Bravčové mäso

Tuto pomazánku mi poradila moja dobra kamarátka lebo moje deti nechceli jesť špekačky, že sú mastné....

prazdny

Vianočka

Koláče

Z droždia, mlieka a trochy cukru pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť na teplom mieste.

prazdny

Čertovská omeleta

Bravčové mäso

Na oleji urestujeme kolieska klobásy, pridáme nakrájané feferónky, kapie a premiešame. Túto zmes zalejeme vajcami...

prazdny

Bezlepkové lievance

Bezmäsité jedlá

Celiakia patrí dnes k jedným z najrozšírenejších ochorení tráviaceho traktu. Označuje sa i ako neznášanlivosť lepku....

prazdny

Chutná mandľová paštéta

Bravčové mäso

Bôčik a pečeň 2–krát zomelieme, pridáme vajcia, cukor, škoricu, mandle a podľa chuti...

prazdny

Labužnícke viedenské párky

Hovädzie mäso

Z hovädzieho mäsa, 1 l vody, časti soli, sanitry a cukru si pripravíme „spojku“...

prazdny

Frankfurtské párky

Hovädzie mäso

Hovädzie mäso zomelieme 2–krát cez 2 mm otvory a vymiešame s vodou na jemnú kašu. Do...

prazdny

Spišské párky

Bravčové mäso

Na prípravu spišských párkov je najvhodnejšie mäso z tretieho až štvrtého dňa po zabíjačke. Mäso každé...

prazdny

Dolnozemská klobása

Bravčové mäso

Kvalitné bravčové mäso pokrájame na väčšie kúsky a pomelieme na mlynčeku s 8 mm dierami. Preosiatím...