Malé palacinky fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 12. novembra 2010

Tieto male palacinky sme mali kazde rano na ranajky na hosteli pre emigrantov v Australii. Bol tam aj iny vyber, nemuseli sme ich Zobraziť celý popisTieto male palacinky sme mali kazde rano na ranajky na hosteli pre emigrantov v Australii. Bol tam aj iny vyber, nemuseli sme ich samozrejme jest kazdy den.

6 ks
porcií
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

120 g
 štipka
1/2 balicka
 stipka
2 PL
1 ks
100 ml
1 KL
15 g
  na pečenie




Postup

  1. 1

    Muku si pomiesame so solou, praskom do peciva a sodou bikarbonou. Pridame cukor a rozpustene maslo. Do mlieka si rozmiesame vajicko a pridame citronovu stavu. Zamiesame do muky. Vznikne nam hustejsie cesto.

    Malé palacinky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozpalenu panvicu potrieme maslom a dame na nu dve lyzice cesta.

    Malé palacinky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ked sa nam zacnu na vrchu palacinky tvorit bublinky otocime ju a opecieme na druhej strane.

    Malé palacinky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Palacinky podavame s jahodovou omackou. Jahody som prevarila, osladila a rozslahala mixerom.

Diskusia k receptu

lucylee
na naše končiny nezvyčajné, ja som sa ich v Korei v hoteli najedla, skoro každý deň :), ale sú vynikajúce, hlavne keď sa polejú javorovým sirupom, alebo džemom, čokoládou...ďakujem za recept
palokuchki
@lucylee nam to tam ustavicne podavali len s tym jahodovym pretlakom. Teraz tieto palacinky samozrejne jeme ako ty hovoris, s roznymi dzemami a s tym javorovym sirupom su tiez velmi dobre.
elisticka
jeeeeeej dnes sme asi zhodli:-))aj ja som robila podobne ale dolecky takze na sladko ako ty:-))) mnamky!!!
evanaaa
Aj mne to pripomína skôr dolky, ale recept by som mohla skúsiť, je to niečo nové pre nás, s tou citr. šťavou, treba ochutnať, vypadá to dobre.
palokuchki
@elisticka to je naozaj nahoda, ze sme v jeden den varili to iste. @evanaaa tieto palacinky robia trochu vacsie ako su nase dolky a rozdiel je aj v tom, ze sem sa dava prasok do peciva namiesto kvasnic. Tu ich volaju pikelets. Nechcela som pouzit anglicky nazov, tak palacinky mi pripadal najhodnejsi preklad.
julica
Dakujem za tento recept, idem ich teraz pripravit :) Som zvedava na chut so sodou bikarbonou, tie kvasnicove dolky neznasam, vzdy je mi z nich strasne zle.
modrykamen
Vyzerá to dobre a netreba čakať kým vykysne cesto. Skúsim ešte dnes.
lucylee
Tak ani so 150 g masla nebolo cesto ako to tvoje na obrazku. V recepte musi byt chyba. Mozes to este skontrolovat? Cesto bolo tuhe a mohla som z neho robit placky v rukach. Bublinky sa nemali sancu ani robit, lebo bolo take huste. Urcite tam ide iba 100 ml mlieka a 1 vajce?
palokuchki
@lucylee to ma mrzi, ze ti to cesto na palacinky nevyslo. Momentalne nie som doma, cestujem a vela nevarim. Teraz ani nemam podmienky na to aby som tento recept znovu vyskusala. Urcite tam ale nejde viacej masla ako tych 15g. Hustota cesta sa reguluje s mnozstvom mlieka. Mozno si mohla pridat trochu viacej mlieka. To jedno vajicko staci na to aby sa cesto spojilo. Ked budem mat moznost, recept znova vyskusam a potom ti dam presne vediet.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia