Chlebík, ako ho ja pečiem

voz12 - fotkavoz12, 12. novembra 2010
Chlebík, ako ho ja pečiem
Foto: voz12

Tento chlebík pečiem po mnohých pokusoch už ako vydarené dieťa, môjho trápenia.Manželovi však vždy chutil,len ja som bola vždy nespokojná,čosi v ňom nebolo Zobraziť celý popisTento chlebík pečiem po mnohých pokusoch už ako vydarené dieťa, môjho trápenia.Manželovi však vždy chutil,len ja som bola vždy nespokojná,čosi v ňom nebolo ,ako malo byť.Ale už som vychytala všetky muchy a je naozaj domáci.

120 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
3 PL
2 PL, (očistené)
1 KL
1/2 KL, drtený
1 KL
3 PL
1 PL
1 k
1/2 kocky




Postup

  1. 1

    Do 3decového pohára dám teplú vodu 1 kl cukru a pol kocky kvasníc,nechám vykysnúť. Medzi tým si preosejem múku do misky.Pridám múku celozrnnú,semienka,soľ a dobre premiešam. Do múky vylejem kvások a ešte pridám trochu teplej vody,v ktorej premiešam ocot a olej. Poriadne vymiesim cesto,ktoré je skôr hustejšie.Nechám kysnúť pod šatkou asi hodinu.

    Chlebík, ako ho ja pečiem - obrázok 1
  2. 2

    Potom vyklopím cesto na dosku,poriadne vyváľam,vytvarujem valček,ktorý vložím do formy ,poriadne vysypanej múkou ,prikryjem a nechám kysnúť asi 1hod.Keď je už pekne nad okrajom formy,tak ho natriem vlažnou vodou s troškou oleja a šupnem do vyhriatej rúry na 200°.Nechám asi 10min.piecť pri tejto teplote,potom stíšim na180°a dopečiem .Celkovo asi 1hod.

    Chlebík, ako ho ja pečiem - obrázok 2

Diskusia k receptu

martahu
Vyzerá to dobre ale ja pečiem chlebík v pekárničke.
danculka
Postup ako od pekára,ale chlebík si to vyžaduje,máš ho pekný.
remcula
Ještě by to chtělo foto řezu, to má pak člověk hned chuť se zakousnout!! Super chlebík!!
tothka
Prosím ťa v akej forme pečieš chlebík, rada by som to vyskúšala aj ja.
voz12
je to forma na biskupský chlebík
marianne69
Co je zaujimave,kazdy ma ten svoj postup pecenia chlebika a naozaj aspon mne to trvalo,kym som vychytala vsetky muchy ako na to.Musel krasne rozvoniavat,ja ho pekavam v takej osatke na to urcenej,ak pekne po upeceni vyzera.Ale mozno aj zainvestujem do tej pekarnicky,ked je tolko vychvalena.:-)
marienka44
Pekarnicka mi cesto len vymiesi a vykysne a peciem ho v hlinenom pekaci /rímsky/ na spodnej síne pri 200 C a 1 hod. zakryty poklopom hlinenym, dno vysteliem peciacim paierom. Ten chlieb je ako vaticka.
majsterka
super,len chýba bod č.1.To pre Tie gazdinky čo si nevedia cesto zamiesiť.Text totiž začína ...potom cesto vyklopíme na dosku.
karem
Tento recerpt je fakt výborný , aj ja som taký už piekla ale vo forme pagáča . tá kôrka sa nedá porovnať s kôrkou chleba z pekárničky.proste mňam..
samanka
keď som nemala pekáreň, tak som tiež občas upiekla vo forme, je to dobrá pomôcka..
brigita
Ja pečiem chlebík doma ,ale nechám ho na plechu vykysnúť a upečiem ho bez formy. Stačí ak si urobíš požadovaný tvar a ak sa ti zdá nízky, trochu ho prstami pozakladaj neublíži mu to na vrch urobím opakom varechy dierky a potriem slanou vodou pred, počas a aj po upečení.Niekedy ho posypem najskôr múkou a potom vodu.
voz12
neviem,ako sa to stalo,že mi z receptu zmizol 1.bod. Ale už je doplnený.
duschko
Urcite velmi chutny chlebik. Musim vyskusat. Ukladam do mkk.
zinnajdha
@voz12 , urobila som, vydaril sa. Ja som doposiaľ nenašla spôsob, ako upiecť dobrý chlieb, preto ďakujem, už nemusím hľadať. Je výborný.
zinnajdha
... piekla som ho vo forme väčšej, než je forma na biskupský chlebík, (Tuppervaren - silikónová). Bol celkom prepečený aj vnútri .
babina28
tvoj chlebík vyzerá výborne a ja pekávam chlebík,ale len z jednej múky a ty miešaš a pridávaš semiačka,pačiš sa mi,určite vyskúšam
szavla
"majsterka"; a bod č. 1 posledná veta (o poriadnom miesení ) ti nič nehovorí?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia