Foto: voz12
Tento chlebík pečiem po mnohých pokusoch už ako vydarené dieťa, môjho trápenia.Manželovi však vždy chutil,len ja som bola vždy nespokojná,čosi v ňom nebolo Zobraziť celý popisTento chlebík pečiem po mnohých pokusoch už ako vydarené dieťa, môjho trápenia.Manželovi však vždy chutil,len ja som bola vždy nespokojná,čosi v ňom nebolo ,ako malo byť.Ale už som vychytala všetky muchy a je naozaj domáci.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do 3decového pohára dám teplú vodu 1 kl cukru a pol kocky kvasníc,nechám vykysnúť. Medzi tým si preosejem múku do misky.Pridám múku celozrnnú,semienka,soľ a dobre premiešam. Do múky vylejem kvások a ešte pridám trochu teplej vody,v ktorej premiešam ocot a olej. Poriadne vymiesim cesto,ktoré je skôr hustejšie.Nechám kysnúť pod šatkou asi hodinu.
-
2
Potom vyklopím cesto na dosku,poriadne vyváľam,vytvarujem valček,ktorý vložím do formy ,poriadne vysypanej múkou ,prikryjem a nechám kysnúť asi 1hod.Keď je už pekne nad okrajom formy,tak ho natriem vlažnou vodou s troškou oleja a šupnem do vyhriatej rúry na 200°.Nechám asi 10min.piecť pri tejto teplote,potom stíšim na180°a dopečiem .Celkovo asi 1hod.
Diskusia k receptu